Fogás: desszert, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vizet a vajjal együtt egy lábasban felforralom, egszerre beleöntöm a lisztet.Egy fakanállal addig kevergetem,folyamatosan mig a tészta elválik az edény falától.Ez kb. 3-5 perc.
Egy keveset hagyom hülni és utána egyesével belekeverem a tojásokat. Mindegyik után alaposan kidolgozom.Minnél több tojás van benne annál könnyebb lesz a keverése.
Egy serpenyőbe felmelegitem az olajat és két kis kanál segítségével fánkokat szaggatok az olajba.
A neve:azért hívják pukkanó fánknak mivel amikor sül,magától megfordul és ilyenkor "pukkanó " hangot hallat.
Szép pirosra sütöm mindkét oldadán.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A diszitése:
-lehet-a 10 dkg reszelt csokiban meghempergetem.
-lekvárral meglocsolom.
Külön-külön is finom
Jó étvágyat kivánok hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
29 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.28 15:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vajjal együtt, lábasban felforralom, fakanállal addig, tészta elválik, edény falától, keveset hagyom, serpenyőbe felmelegitem, meghempergetem, folyamatosan, izlésszerint, segítségével, felmelegitem, diszitéshez, meglocsolom, belekeverem, felforralom, kidolgozom, fakanállal, kevergetem, serpenyőbe, megfordul, szaggatok, egyesével, beleöntöm, Mindegyik, lekvárral, tojásokat, diszitése, egszerre, étvágyat, alaposan, fánkokat, csokiban, liszt, tojás, olaj sütéshez, izlésszerint lekvár,
|
|
|
|
|