Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát, fokhagymát finomra vágom , a paprikát szeletekre, a csirkecombot elfelezem .
Egy serpenyőn megmelegítem az olajat , azon megpirítom a hagymákat, enyhén sózom és borsozom .
Hozzáadom a cukrot,csíkokra vágott paprikát, ecetet, s a paradicsomlét is, elkeverem jól.
Egy másik serpenyőben szép pirosra megpiritom a besózott csirkecombot, majd 5 percig párolom .
A csirkét a paradicsomos mártáshoz adom , plusz a mazsolát, olajbogyót is beleteszem.
Jól elkeverem és 30-40 percig párolom .
A borsót most adom hozzá és az egészet puhára főzöm .
Rizzsel vagy burgonyapürével tálalom .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Hasonló étel mint a pörkölt, de az olajbogyó, paradicsom különleges ízt kölcsönöz neki.
Elkészíthető sertéshúsból is, de akkor tovább kell főzni.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.01 21:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
paprikát szeletekre, csirkecombot elfelezem, serpenyőn megmelegítem, másik serpenyőben, besózott csirkecombot, paradicsomos mártáshoz, borsót most, egészet puhára, burgonyapürével, paradicsomlét, Elkészíthető, sertéshúsból, csirkecombot, megmelegítem, paradicsomlé, paradicsomos, csirkecombot, serpenyőben, kaliforniai, olajbogyót, szeletekre, paradicsom, megpiritom, csirkecomb, megpirítom, fokhagymát, olajbogyós, különleges, beleteszem, elfelezem, hagymákat, fokhagyma, serpenyőn, Hozzáadom, csirkecomb, közepes hagyma, gerezd fokhagyma, kaliforniai paprika, paradicsomlé, ecet, cukor, olajbogyó, mazsola, borsó, bors,
|
|
|
|
|