Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres marhasült. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg hátszín
» 6 dkg puha barnacukor
» 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
» 1 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
» 1 teáskanálnyi őrölt kardamom
» 1 teáskanálnyi őrölt feketebors
» 1 narancs negyedelve
» 1 nagy hagyma negyedelve
» 0,6 dl vörösborecet
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőn a 2-3. fokozat). Keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban. Dörzsöljük be vele a húst minden oldalán, kissé bele is nyomkodva a fűszereket. Tegyük a húst egy mély fedeles edénybe. Tegyük a narancsot és a hagymát a hús köré, és öntsük rá az ecetet 2,5 dl vízzel. Süssük lefedve egy-másfél óráig, vagy amíg a hús megpuhul.
Vegyük ki a húst az edényből, fedjük le és tegyük félre. Vegyük ki a narancsdarabokat a sütőfolyadékból. Szűrjük le a maradék folyadékot egy lapos serpenyőbe, és főzzük, fedő nélkül, 10 percig, vagy amíg a felére besűrűsödik.
Megjegyzés / tipp:

A húst melegen és hidegen is kínálhatjuk a szósszal együtt. A hideg tálalás előtt még a leszűretlen sütőszafttal együtt tegyük a húst egy éjszakára hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!
0 komment 1 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.30 16:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst minden, mély fedeles, maradék folyadékot, lapos serpenyőbe, felére besűrűsödik, húst melegen, szósszal együtt, hideg tálalás, leszűretlen sütőszafttal, éjszakára hűtőszekrénybe, narancsdarabokat, sütőfolyadékból, hűtőszekrénybe, szerecsendiót, vörösborecet, teáskanálnyi, sütőszafttal, teáskanálnyi, teáskanálnyi, szerecsendió, teáskanálnyi, leszűretlen, besűrűsödik, kínálhatjuk, negyedelve, kardamomot, negyedelve, Melegítsük, Dörzsöljük, serpenyőbe, folyadékot, barnacukor, feketebors, fűszereket, nyomkodva, narancsot, hátszín, puha barnacukor, teáskanálnyi őrölt fahéj, teáskanálnyi őrölt kardamom, narancs negyedelve, nagy hagyma negyedelve, vörösborecet,
Pita házilag
0 komment 6 ember kedveli
Sajtkrémleves cipóban.
1 komment 12 ember kedveli
Parmezános tepsis krumpli
0 komment 6 ember kedveli
Almás vagdalthús baconbe tekerve!
1 komment 8 ember kedveli
Tojáspörkölt krumpligombóccal...
1 komment 21 ember kedveli
Pizza-csiga
0 komment 6 ember kedveli
sült burgonya
0 komment 17 ember kedveli
Lencseleves !
0 komment 6 ember kedveli
Epres, barackos, mascarponés szelet
0 komment 1 ember kedveli
Borivók pecsenyéje
1 komment 11 ember kedveli
Tejfölös libacomb, petrezselymes burgonya ágyon
0 komment 3 ember kedveli
Céklaleves almával-burgonyával.
0 komment 1 ember kedveli
Gyulai zöldségleves tarhonyával !
0 komment 4 ember kedveli
Krémes hájas tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Tonhal kék lagúna módra (japán recept)
0 komment 1 ember kedveli
Elefántkönnycsepp
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.