Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres marhasült. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg hátszín
» 6 dkg puha barnacukor
» 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
» 1 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
» 1 teáskanálnyi őrölt kardamom
» 1 teáskanálnyi őrölt feketebors
» 1 narancs negyedelve
» 1 nagy hagyma negyedelve
» 0,6 dl vörösborecet
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőn a 2-3. fokozat). Keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban. Dörzsöljük be vele a húst minden oldalán, kissé bele is nyomkodva a fűszereket. Tegyük a húst egy mély fedeles edénybe. Tegyük a narancsot és a hagymát a hús köré, és öntsük rá az ecetet 2,5 dl vízzel. Süssük lefedve egy-másfél óráig, vagy amíg a hús megpuhul.
Vegyük ki a húst az edényből, fedjük le és tegyük félre. Vegyük ki a narancsdarabokat a sütőfolyadékból. Szűrjük le a maradék folyadékot egy lapos serpenyőbe, és főzzük, fedő nélkül, 10 percig, vagy amíg a felére besűrűsödik.
Megjegyzés / tipp:

A húst melegen és hidegen is kínálhatjuk a szósszal együtt. A hideg tálalás előtt még a leszűretlen sütőszafttal együtt tegyük a húst egy éjszakára hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!
0 komment 1 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.30 16:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst minden, mély fedeles, maradék folyadékot, lapos serpenyőbe, felére besűrűsödik, húst melegen, szósszal együtt, hideg tálalás, leszűretlen sütőszafttal, éjszakára hűtőszekrénybe, narancsdarabokat, sütőfolyadékból, hűtőszekrénybe, szerecsendiót, vörösborecet, teáskanálnyi, sütőszafttal, teáskanálnyi, teáskanálnyi, szerecsendió, teáskanálnyi, leszűretlen, besűrűsödik, kínálhatjuk, negyedelve, kardamomot, negyedelve, Melegítsük, Dörzsöljük, serpenyőbe, folyadékot, barnacukor, feketebors, fűszereket, nyomkodva, narancsot, hátszín, puha barnacukor, teáskanálnyi őrölt fahéj, teáskanálnyi őrölt kardamom, narancs negyedelve, nagy hagyma negyedelve, vörösborecet,
Gesztenyés krémes szelet!
1 komment 23 ember kedveli
Főzött sajtos tallér
0 komment 2 ember kedveli
mikrós Túrótorta
0 komment 9 ember kedveli
Zöldséges tarja
0 komment 4 ember kedveli
MEGGYES SÜTEMÉNY
0 komment 13 ember kedveli
Mandulás kocka !
0 komment 2 ember kedveli
Jugoszláv krémes
0 komment 9 ember kedveli
Finomfőzelék
0 komment 1 ember kedveli
Gombás raguval töltött haltekercs!
2 komment 6 ember kedveli
Füstölt sajtkrémleves
0 komment 6 ember kedveli
Lazacfilé fokhagyma mártással
0 komment 8 ember kedveli
Körtés kókuszos szelet csokiöntettel !
0 komment 2 ember kedveli
Cukkinis lapcsánka (tócsni)
1 komment 13 ember kedveli
Boszorkány tál
0 komment 11 ember kedveli
Sajtgolyók
0 komment 19 ember kedveli
Gombás-paprikás rántotta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.