Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres marhasült. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg hátszín
» 6 dkg puha barnacukor
» 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
» 1 teáskanálnyi őrölt szerecsendió
» 1 teáskanálnyi őrölt kardamom
» 1 teáskanálnyi őrölt feketebors
» 1 narancs negyedelve
» 1 nagy hagyma negyedelve
» 0,6 dl vörösborecet
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:



Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőn a 2-3. fokozat). Keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban. Dörzsöljük be vele a húst minden oldalán, kissé bele is nyomkodva a fűszereket. Tegyük a húst egy mély fedeles edénybe. Tegyük a narancsot és a hagymát a hús köré, és öntsük rá az ecetet 2,5 dl vízzel. Süssük lefedve egy-másfél óráig, vagy amíg a hús megpuhul.
Vegyük ki a húst az edényből, fedjük le és tegyük félre. Vegyük ki a narancsdarabokat a sütőfolyadékból. Szűrjük le a maradék folyadékot egy lapos serpenyőbe, és főzzük, fedő nélkül, 10 percig, vagy amíg a felére besűrűsödik.
Megjegyzés / tipp:

A húst melegen és hidegen is kínálhatjuk a szósszal együtt. A hideg tálalás előtt még a leszűretlen sütőszafttal együtt tegyük a húst egy éjszakára hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!
0 komment 1 ember kedveli archangels-jophiel
2012.04.30 16:10
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst minden, mély fedeles, maradék folyadékot, lapos serpenyőbe, felére besűrűsödik, húst melegen, szósszal együtt, hideg tálalás, leszűretlen sütőszafttal, éjszakára hűtőszekrénybe, narancsdarabokat, sütőfolyadékból, hűtőszekrénybe, szerecsendiót, vörösborecet, teáskanálnyi, sütőszafttal, teáskanálnyi, teáskanálnyi, szerecsendió, teáskanálnyi, leszűretlen, besűrűsödik, kínálhatjuk, negyedelve, kardamomot, negyedelve, Melegítsük, Dörzsöljük, serpenyőbe, folyadékot, barnacukor, feketebors, fűszereket, nyomkodva, narancsot, hátszín, puha barnacukor, teáskanálnyi őrölt fahéj, teáskanálnyi őrölt kardamom, narancs negyedelve, nagy hagyma negyedelve, vörösborecet,
Sajtos-tejszínes szarvacska
0 komment 7 ember kedveli
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
0 komment 13 ember kedveli
White russian koktél
0 komment 1 ember kedveli
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán
0 komment 84 ember kedveli
Túrógombóc -egyszerű, de nagyszerű-
0 komment 37 ember kedveli
Tojáskrém burgonyával
0 komment 2 ember kedveli
Chilis-fokhagymás tagliatelle
0 komment 2 ember kedveli
sertésborda dubbary módra !
0 komment 11 ember kedveli
Kiwis szelet
0 komment 11 ember kedveli
Őszibarack koch
0 komment 4 ember kedveli
Viharsarki húsgombócleves.
2 komment 11 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Mátrai betyár eldele
0 komment 16 ember kedveli
VINEGRED Ukrán céklasaláta
1 komment 8 ember kedveli
Mesealmás
0 komment 3 ember kedveli
Chilis bab
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.