Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 4 db fél kacsamell
» 2 gerezd fokhagyma
» 3 ek balzsamecet
» 2 ek barna cukor
» 1 dl vörösbor
» 2 dl málna (fagyasztott)
» 3 ek vaj
» só
» bors
» olivaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.

Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.

A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom főétel, nem csak farsangra.
1 komment 5 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nooofeneee 2012.01.11. 10:30 (#1)
A málnát én becsipegetem a bort meg a kedvesem.
Címkék
kacsamellről eltávolítjuk, színhúst használjuk, mellet sózzuk, nagy serpenyőben, egyik oldalát, sütési időt, barna cukrot, ízek összeérjenek, kacsamellet tálba, mártásba vajat, húst szeleteljük, mártást rálocsoljuk, balzsamecettel, vastagságától, eltávolítjuk, variálhatjuk, meglocsoljuk, összeérjenek, kacsamellről, Megfordítjuk, megfelelően, olívaolajon, serpenyőben, kevergetjük, kacsamellet, rálocsoljuk, szeleteljük, fagyasztott, egyidejűleg, balzsamecet, hozzáadjuk, serpenyőbe, Fakanállal, vigyázzunk, hozzáadjuk, tálaláskor, elkeverjük, használjuk, kacsamell, gerezd fokhagyma, balzsamecet, barna cukor, vörösbor, málna fagyasztott, bors, olivaolaj,
Virslis burgonyasaláta...
1 komment 9 ember kedveli
Kakukkfüves tepsis csirke.
0 komment 2 ember kedveli
Tésztasaláta
1 komment 1 ember kedveli
Narancsos kacsacomb
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsós tokány
0 komment 6 ember kedveli
Töltött pulyka
0 komment 11 ember kedveli
Pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Lekváros linzerkoszorú
0 komment 9 ember kedveli
Csirkemell sajtosan
0 komment 8 ember kedveli
Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával.
0 komment 2 ember kedveli
Fahéjas muffin
0 komment 4 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Alexander szelet
0 komment 5 ember kedveli
Borjúkötél
0 komment 1 ember kedveli
Mandulás fonat
0 komment 1 ember kedveli
Csörögefánnk
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.