Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 4 db fél kacsamell
» 2 gerezd fokhagyma
» 3 ek balzsamecet
» 2 ek barna cukor
» 1 dl vörösbor
» 2 dl málna (fagyasztott)
» 3 ek vaj
» só
» bors
» olivaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.

Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.

A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon finom főétel, nem csak farsangra.
1 komment 5 ember kedveli isti53
2012.01.11 07:36
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nooofeneee 2012.01.11. 10:30 (#1)
A málnát én becsipegetem a bort meg a kedvesem.
Címkék
kacsamellről eltávolítjuk, színhúst használjuk, mellet sózzuk, nagy serpenyőben, egyik oldalát, sütési időt, barna cukrot, ízek összeérjenek, kacsamellet tálba, mártásba vajat, húst szeleteljük, mártást rálocsoljuk, balzsamecettel, vastagságától, eltávolítjuk, variálhatjuk, meglocsoljuk, összeérjenek, kacsamellről, Megfordítjuk, megfelelően, olívaolajon, serpenyőben, kevergetjük, kacsamellet, rálocsoljuk, szeleteljük, fagyasztott, egyidejűleg, balzsamecet, hozzáadjuk, serpenyőbe, Fakanállal, vigyázzunk, hozzáadjuk, tálaláskor, elkeverjük, használjuk, kacsamell, gerezd fokhagyma, balzsamecet, barna cukor, vörösbor, málna fagyasztott, bors, olivaolaj,
Kozákvér
1 komment 2 ember kedveli
Narancsgolyó
0 komment 3 ember kedveli
Fehér egér kifli
0 komment 7 ember kedveli
Gyors szilvás süti
0 komment 5 ember kedveli
Legegészségesebb ital!
0 komment 3 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 29 ember kedveli
Vajas-petrezselymes burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Virslis "lábtörlő"...
0 komment 8 ember kedveli
Krumplisaláta
1 komment 2 ember kedveli
Eperturmix
0 komment 3 ember kedveli
Hagymakarikák
0 komment 3 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Milka isler marcipánnal
0 komment 1 ember kedveli
Lencsepüré sajttal,köretnek.
0 komment 1 ember kedveli
Töltött kenyértekercs
0 komment 4 ember kedveli
Citromos szelet
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.