Fogás: főétel, Alkalom: farsang, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük az egyik oldalát. A sütési időt variálhatjuk annak megfelelően, hogy ki mennyire szereti átsütve, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük kemény lesz a kacsa.
Megfordítjuk a húst, és egyidejűleg 2 gerezd apróra vágott fokhagymát teszünk a serpenyőbe, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és hozzáadjuk a barna cukrot. Fakanállal jól elkeverjük. 2-3 perc múlva hozzáadjuk a vörösbort és a málnát is. Pár percig kevergetjük, főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A kacsamellet tálba szedjük, és a mártásba vajat teszünk. Ekkor elzárjuk a tüzet, és szépen elkeverjük a vajat. Sózzuk, borsozzuk.
A húst szeleteljük, és tálaláskor a mártást rálocsoljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom főétel, nem csak farsangra.
|
|
|
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
isti53
2012.01.11 07:36
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
nooofeneee |
2012.01.11. 10:30 (#1) |
|
|
A málnát én becsipegetem a bort meg a kedvesem.
|
| |
|
|
|
kacsamellről eltávolítjuk, színhúst használjuk, mellet sózzuk, nagy serpenyőben, egyik oldalát, sütési időt, barna cukrot, ízek összeérjenek, kacsamellet tálba, mártásba vajat, húst szeleteljük, mártást rálocsoljuk, balzsamecettel, vastagságától, eltávolítjuk, variálhatjuk, meglocsoljuk, összeérjenek, kacsamellről, Megfordítjuk, megfelelően, olívaolajon, serpenyőben, kevergetjük, kacsamellet, rálocsoljuk, szeleteljük, fagyasztott, egyidejűleg, balzsamecet, hozzáadjuk, serpenyőbe, Fakanállal, vigyázzunk, hozzáadjuk, tálaláskor, elkeverjük, használjuk, kacsamell, gerezd fokhagyma, balzsamecet, barna cukor, vörösbor, málna fagyasztott, bors, olivaolaj,
|
|
|
|
|