Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Pikáns zöldbabos rukkola saláta recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg zöldbab
» 4 db tojás
» 10 dkg rukkola
» 40 dkg paradicsom
» só
» 2 tk magos mustár
» 3 evőkanál borecet
» kristálycukor
» bors
» 6 evőkanál olívaolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral, sóval és borssal. Csorgassuk bele az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Forgassuk össze az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig tegyük félre.

3. A gondosan megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd hámozzuk meg őket. A rukkolát mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. A megtisztított paradicsomokat vágjuk cikkekre. Tegyük tálba ezeket, adjuk hozzá a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az egészet. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Aki szereti a pikáns, fűszeres ételeket azoknak mustáros szósszal ajánlom, aki pedig inkább az édeskés nyammogásokat részesíti előnyben: fügelekvár!
0 komment 2 ember kedveli jolika66
2015.07.01 18:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
zöldbabot forrásban, gondosan megmosott, rukkolát mossuk, megtisztított paradicsomokat, zöldbabos keveréket, cikkekre vágott, édeskés nyammogásokat, paradicsomokat, kristálycukor, mozdulatokkal, megtisztított, nyammogásokat, folyamatosan, csepegtessük, csepegtessük, olívaolajat, Csorgassuk, habverővel, fügelekvár, tojásokkal, zöldbabbal, paradicsom, tálalásig, Forgassuk, tojásokat, borecetet, zöldbabos, zöldbabos, részesíti, forgassuk, keveréket, forrásban, megmosott, zöldbab, tojás, rukkola, paradicsom, magos mustár, evőkanál borecet, kristálycukor, bors, evőkanál olívaolaj,
Somlói galuska (egyszerűbben)
0 komment 1 ember kedveli
Duplán citromos keksz !
0 komment 4 ember kedveli
Füstölt busa...
0 komment 5 ember kedveli
Csirkecomb csiperke és laska gombával
0 komment 1 ember kedveli
Görögdinnye
0 komment 21 ember kedveli
Pudingos, málnás rakott piskóta
0 komment 7 ember kedveli
Húsos töltött paradicsom
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös karfiol leves
0 komment 7 ember kedveli
Tarpai őznyársak.
0 komment 1 ember kedveli
sült burgonya
0 komment 17 ember kedveli
Szőlő-szelet
0 komment 4 ember kedveli
Almás- fahéjas omlett
0 komment 2 ember kedveli
Túrós-kekszes szelet - SÜTÉS NÉLKÜLI
1 komment 16 ember kedveli
Kiwis szelet
0 komment 11 ember kedveli
OLASZOS RÁNTOTT SZELET
0 komment 5 ember kedveli
Tejfölös gombapaprikás
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.