Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. Főzzük a zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 5 percig, azután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
2. Keverjük simára a mustárt és a borecetet 1-1 nagy csipet cukorral, sóval és borssal. Csorgassuk bele az olívaolajat úgy, hogy közben folyamatosan keverjük a habverővel. Forgassuk össze az így kapott öntetet a zöldbabbal, és tálalásig tegyük félre.
3. A gondosan megmosott tojásokat főzzük keményre 10 perc alatt, majd hámozzuk meg őket. A rukkolát mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. A megtisztított paradicsomokat vágjuk cikkekre. Tegyük tálba ezeket, adjuk hozzá a zöldbabos keveréket, és óvatos mozdulatokkal forgassuk össze az egészet. A cikkekre vágott főtt tojásokkal tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki szereti a pikáns, fűszeres ételeket azoknak mustáros szósszal ajánlom, aki pedig inkább az édeskés nyammogásokat részesíti előnyben: fügelekvár!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
jolika66
2015.07.01 18:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
zöldbabot forrásban, gondosan megmosott, rukkolát mossuk, megtisztított paradicsomokat, zöldbabos keveréket, cikkekre vágott, édeskés nyammogásokat, paradicsomokat, kristálycukor, mozdulatokkal, megtisztított, nyammogásokat, folyamatosan, csepegtessük, csepegtessük, olívaolajat, Csorgassuk, habverővel, fügelekvár, tojásokkal, zöldbabbal, paradicsom, tálalásig, Forgassuk, tojásokat, borecetet, zöldbabos, zöldbabos, részesíti, forgassuk, keveréket, forrásban, megmosott, zöldbab, tojás, rukkola, paradicsom, magos mustár, evőkanál borecet, kristálycukor, bors, evőkanál olívaolaj,
|
|
|
|
|
Vadas
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|