Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét levágjuk, majd jól megmosva besózzuk. Két napig hűvös helyen állni hagyjuk a sóban. Közben a fűszereket finomra törjük, a vöröshagymát karikára vágjuk. Jó nagy lábosba rakjuk a sós létől lecsurgatott halat és soronként rászórunk a fűszerkeverékből meg a hagymakarikákból addig, amíg az alapanyag el nem fogy. Ezután az ecettel és vízzel elkevert olajat ráöntjük. Ha nem lepné el a folyadék kétujjnyival a halat, akkor fele olaj és fele víz keverékével még utánatöltjük. Előmelegített sütőben, takaréklángon 3 órán keresztül fedő alatt pároljuk. Közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ha nem, akkor az olajos lébő1 egy decinyit kiveszünk, kevés sót elkeverünk benne,és ráöntjük a halra. Akkora üvegeket készítünk elő, amekkorába egy étkezésre elegendő hal belefér, jól kiforrázzuk, majd még tűzforrón beletöltjük a halat. Tetejére annyi levet öntünk, hogy az elfedje a halat és légmentesen lekötjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
a hűtő aljában sokáig eláll,és isteni finom
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
alex58
2012.03.28 08:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
halakat megtisztítjuk, fűszereket finomra, vöröshagymát karikára, hagymakarikákból addig, folyadék kétujjnyival, olajos lébő1, decinyit kiveszünk, étkezésre elegendő, hűtő aljában, fűszerkeverékből, hagymakarikákból, Előmelegített, takaréklángon, megtisztítjuk, vöröshagymát, utánatöltjük, kétujjnyival, lecsurgatott, megkóstoljuk, légmentesen, borókabogyó, vöröshagyma, keverékével, kiforrázzuk, beletöltjük, fűszereket, elkeverünk, babérlevél, kibelezzük, feketebors, szegfüszeg, amekkorába, soronként, készítése, citromhéj, apró küsz garda keszeg stb, szem szegfüszeg, szem koriander, vöröshagyma, olaj, mustármag, ecet,
|
|
|
|
|