Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Házi szardínia készítése recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg apró hal (küsz, garda, keszeg stb,)
» 10 szem egész feketebors
» 3 szem szegfüszeg
» 10 szem koriander
» 4 szem borókabogyó
» 3 egész babérlevél
» 1 kis fej vöröshagyma
» 4 dl olaj, 4 dl víz
» 2 dkg mustármag
» 1 tk ecet
» 1 tk reszelt citromhéj
» só ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét levágjuk, majd jól megmosva besózzuk. Két napig hűvös helyen állni hagyjuk a sóban. Közben a fűszereket finomra törjük, a vöröshagymát karikára vágjuk. Jó nagy lábosba rakjuk a sós létől lecsurgatott halat és soronként rászórunk a fűszerkeverékből meg a hagymakarikákból addig, amíg az alapanyag el nem fogy. Ezután az ecettel és vízzel elkevert olajat ráöntjük. Ha nem lepné el a folyadék kétujjnyival a halat, akkor fele olaj és fele víz keverékével még utánatöltjük. Előmelegített sütőben, takaréklángon 3 órán keresztül fedő alatt pároljuk. Közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ha nem, akkor az olajos lébő1 egy decinyit kiveszünk, kevés sót elkeverünk benne,és ráöntjük a halra. Akkora üvegeket készítünk elő, amekkorába egy étkezésre elegendő hal belefér, jól kiforrázzuk, majd még tűzforrón beletöltjük a halat. Tetejére annyi levet öntünk, hogy az elfedje a halat és légmentesen lekötjük.
Megjegyzés / tipp:

a hűtő aljában sokáig eláll,és isteni finom
0 komment 5 ember kedveli alex58
2012.03.28 08:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halakat megtisztítjuk, fűszereket finomra, vöröshagymát karikára, hagymakarikákból addig, folyadék kétujjnyival, olajos lébő1, decinyit kiveszünk, étkezésre elegendő, hűtő aljában, fűszerkeverékből, hagymakarikákból, Előmelegített, takaréklángon, megtisztítjuk, vöröshagymát, utánatöltjük, kétujjnyival, lecsurgatott, megkóstoljuk, légmentesen, borókabogyó, vöröshagyma, keverékével, kiforrázzuk, beletöltjük, fűszereket, elkeverünk, babérlevél, kibelezzük, feketebors, szegfüszeg, amekkorába, soronként, készítése, citromhéj, apró küsz garda keszeg stb, szem szegfüszeg, szem koriander, vöröshagyma, olaj, mustármag, ecet,
MAJONÉZES MEDVEHAGYMÁS VIRSLI SALÁTA
0 komment 6 ember kedveli
Őszibarackos szelet !
0 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos zuzaragu leves
1 komment 6 ember kedveli
Csalamádé saját levében télire
0 komment 8 ember kedveli
Narancsos madártej
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes golyók
0 komment 1 ember kedveli
Pudingos keksz - SÜTÉS NÉLKÜLI RECEPT
0 komment 12 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Krémes piskóta csokireszelékkel
0 komment 2 ember kedveli
Csokis-lekváros szelet
0 komment 12 ember kedveli
Körözöttel töltött sajttekercs
0 komment 7 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Gesztenyetorta tejszínnel
0 komment 3 ember kedveli
Csokoládé likőr
0 komment 10 ember kedveli
Zsemlefelfújt torta
0 komment 4 ember kedveli
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
2 komment 56 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.