Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Házi szardínia készítése recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg apró hal (küsz, garda, keszeg stb,)
» 10 szem egész feketebors
» 3 szem szegfüszeg
» 10 szem koriander
» 4 szem borókabogyó
» 3 egész babérlevél
» 1 kis fej vöröshagyma
» 4 dl olaj, 4 dl víz
» 2 dkg mustármag
» 1 tk ecet
» 1 tk reszelt citromhéj
» só ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét levágjuk, majd jól megmosva besózzuk. Két napig hűvös helyen állni hagyjuk a sóban. Közben a fűszereket finomra törjük, a vöröshagymát karikára vágjuk. Jó nagy lábosba rakjuk a sós létől lecsurgatott halat és soronként rászórunk a fűszerkeverékből meg a hagymakarikákból addig, amíg az alapanyag el nem fogy. Ezután az ecettel és vízzel elkevert olajat ráöntjük. Ha nem lepné el a folyadék kétujjnyival a halat, akkor fele olaj és fele víz keverékével még utánatöltjük. Előmelegített sütőben, takaréklángon 3 órán keresztül fedő alatt pároljuk. Közben megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ha nem, akkor az olajos lébő1 egy decinyit kiveszünk, kevés sót elkeverünk benne,és ráöntjük a halra. Akkora üvegeket készítünk elő, amekkorába egy étkezésre elegendő hal belefér, jól kiforrázzuk, majd még tűzforrón beletöltjük a halat. Tetejére annyi levet öntünk, hogy az elfedje a halat és légmentesen lekötjük.
Megjegyzés / tipp:

a hűtő aljában sokáig eláll,és isteni finom
0 komment 5 ember kedveli alex58
2012.03.28 08:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
halakat megtisztítjuk, fűszereket finomra, vöröshagymát karikára, hagymakarikákból addig, folyadék kétujjnyival, olajos lébő1, decinyit kiveszünk, étkezésre elegendő, hűtő aljában, fűszerkeverékből, hagymakarikákból, Előmelegített, takaréklángon, megtisztítjuk, vöröshagymát, utánatöltjük, kétujjnyival, lecsurgatott, megkóstoljuk, légmentesen, borókabogyó, vöröshagyma, keverékével, kiforrázzuk, beletöltjük, fűszereket, elkeverünk, babérlevél, kibelezzük, feketebors, szegfüszeg, amekkorába, soronként, készítése, citromhéj, apró küsz garda keszeg stb, szem szegfüszeg, szem koriander, vöröshagyma, olaj, mustármag, ecet,
Csirkemell gyümölcsmártásban
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres túrókrém rozskenyérrel
0 komment 2 ember kedveli
Lencseleves gyerekeknek
0 komment 1 ember kedveli
Bolognai spagetti gombával, csőben sütve
0 komment 1 ember kedveli
Baileys nutellával
0 komment 1 ember kedveli
Sült keszeg-másképp-
0 komment 6 ember kedveli
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Mangold provence-i módra.
0 komment 2 ember kedveli
Almás savanyúkáposzta
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás kókuszsapkás sütemény!
0 komment 8 ember kedveli
Póréhagyma leves
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés pulyka
0 komment 2 ember kedveli
Narancsos-diós kuglóf
0 komment 3 ember kedveli
Hercli
0 komment 6 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.