Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, és a fehérrépát. Pár percet tovább pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk az erőleves kockákat, felforraljuk és lassú tűzön főzzük.
A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a tojást, a lisztet, majd sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a burgonyás tésztából és a forró levesbe főzzük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egyik kedvenc levesem.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szabonori
2013.12.07 16:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
    
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
apróra vágott, kockákra vágott, erőleves kockákat, burgonyát nagyobb, aprított petrezselyemmel, burgonyás tésztából, forró levesbe, fűszerpaprikával, petrezselyemmel, burgonyagombóc, napraforgóolaj, fűszerpaprika, vöröshagymát, felforraljuk, petrezselyem, megpirítjuk, összetörjük, vöröshagyma, fűszerezzük, hozzáadjuk, fehérrépát, sárgarépát, gombócokat, hozzáadjuk, beledobjuk, finomliszt, megszórjuk, formázunk, Felöntjük, darabokra, burgonyát, tésztából, burgonyás, Erőleves-kocka, finomliszt, tojás, napraforgóolaj, evőkanál fűszerpaprika, burgonya, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, csokor petrezselyem,
|
|
|
|
|