Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A marcipánt lereszeljük, összedolgozzuk a tojássárgájával, a vaj felével, majd beledolgozzuk a maradék vajat és a kétféle cukrot, a citromhéjat is. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, és a tojáshabbal felváltva a marcipános masszába dolgozzuk.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük egy nagyméretű, szívalakú sütőfroma alját, az oldalát vajazzuk. A formába kb. 3 evőkanál masszát terítünk, és a sütőben 5 percig sütjük. Kivesszük, 3 percig pihentetjük, majd rákenünk újabb 3 evőkanál masszát, és 5 percig sütjük. Addig folytatjuk, amíg a massza elfogy. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. A csokit tálkába tördeljük, és vízfürdő fölött felolvasztjuk. Másik tálban, de szintén a vízfürdő fölött a tojásokat habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a rumot. A zselatint kinyomkodjuk, melegítve felolvasztjuk, és a tojáskrémbe keverjük. Hozzáadjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk.
A tortát tálra emeljük, sütőpapírból kb. 3 cm magas peremet készítünk köré. Rásimítjuk a krémet, és a hűtőben kb. 1 órát pihentetjük. (Kenjünk kevés krémet a torta olalára, és így tapasszuk hozzá a sütőpapírt!)
A díszítéshez az epret megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a torta tetejére rakosgatjuk. Megszórjuk csokireszelékkel, porcukorral, mentalevelekkel, citromhéjjal, pisztáciával díszítjük, és szeletelve kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
luicxx
2013.05.22 15:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét kemény, marcipánt lereszeljük, maradék vajat, kétféle cukrot, lisztet elvegyítjük, tojáshabbal felváltva, marcipános masszába, oldalát vajazzuk, massza elfogy, zselatint beáztatjuk, csokit tálkába, vízfürdő fölött, tojásokat habosra, zselatint kinyomkodjuk, tojáskrémbe keverjük, tejszínt kemény, krémbe forgatjuk, tortát tálra, torta olalára, epret megtisztítjuk, torta tetejére, csokireszelékkel, mentalevelekkel, tojássárgájával, kettéválasztjuk, összedolgozzuk, fehércsokoládé, beledolgozzuk, beledolgozzuk, megtisztítjuk, előmelegítjük, felolvasztjuk, csokireszelék, felolvasztjuk, sütőpapírból, kinyomkodjuk, citromhéjjal, pisztáciával, Sütőpapírral, keményítővel, lereszeljük, pihentetjük, elvegyítjük, pihentetjük, citromhéjat, díszítéshez, rakosgatjuk, Tészta, marcipán, lágy vaj vagy Rama, cukor, csomag vaníliás cukor, teáskanál reszelt citromhéj, liszt, étkezési keményítő, tojás, Krémhez, zselatin, fehércsokoládé, tojás, cukor, evőkanál, tejszín, tetejére, eper, evőkanál csokireszelék fehér, evőkanál porcukor,
|
|
|
|
|