Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A meghámozott, lereszelt almát a cukorral habosra keverjük, majd a sütőport, a tojást, citromhéjat, fahéjat hozzáadva tovább habosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a mazsolát és a diót, majd egy tepsit (ha van, püspökkenyér formát) kivajazva, lisztezve, vagy sütőpapírral kibélelve megtöltünk a masszával. Sűrű, ragacsos masszát kell kapnunk. 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Tűpróba nagyon fontos!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tehetünk bele ízlés szerint bármi mást is (maradék télapó csoki, húsvéti nyúl összetörve, aszalt gyümölcs, stb.) Én legutóbb a maradék szaloncukrot daraboltam bele... :-) A tepsi, amiben ebből dupla adagot szoktam sütni, kb. 20x30 cm-es, és magas szélű, mert nagyon szépen "feljön" a sütés folyamán! Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
anderna
2014.01.10 21:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukorral habosra, maradék szaloncukrot, sütés folyamán, püspökkenyér, szaloncukrot, Belekeverjük, sütőpapírral, püspökkenyér, citromhéjat, meghámozott, habosítjuk, összetörve, daraboltam, megtöltünk, hozzáadva, kivajazva, lisztezve, kibélelve, lereszelt, citromhéj, masszával, sütőport, keverjük, mazsolát, reszelve, folyamán, étvágyat, legutóbb, gyümölcs, alma reszelve, cukor, sütőpor, tojás, őrölt fahéj ízlés szerint, liszt, mazsola, durvára vágott,
|
|
|
|
|