Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tárkonyos kacsa raguleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg kacsacomb
» 15 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg vöröshagyma
» 5 dkg fokhagyma
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 30 dkg sárgarépa
» 20 dkg fehérrépa
» 10 dkg zeller
» 3 dl tejszín
» 2 dl tejföl
» só, bors, tárkony
» 2 dl száraz fehérbor
» 5 dkg liszt
» Levesbetéthez: 1 csokor metélőhagyma
» 1 szál zellerzöld
» 10 dkg liszt
» 1 db tojás
» tárkony, só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a hájat apróra vágjuk. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kacsahájat és együtt pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt félre tesszük.
A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát, a borsot a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt és átforraljuk az egészet. Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.
Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsatöpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zeller zöldet összekeverjük, sóval, borssal és metélőhagymával izésítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a darált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.
A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk!
Megjegyzés / tipp:

Kiválóan alkalmas hozzá egy Chardonnay száraz minőségi fehérbor.
0 komment 3 ember kedveli cocco
2012.02.06 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsacombról lehúzzuk, hájat apróra, húsát kockára, füstölt szalonnát, zsíron megfonnyasztjuk, apróra vágott, préselt fokhagymát, finomra szeletelt, kockára vágott, megpirított szalonnát, kacsatöpörtyűt ledaráljuk, darált szalonnát, forró levesbe, levest frissen, petrezselyemzöld, metélőhagymával, megfonnyasztjuk, kacsatöpörtyűt, kacsatöpörtyűt, Levesbetéthez, összekeverjük, belekeverjük, levesbetétet, metélőhagyma, megborsozzuk, kacsacombról, vöröshagymát, megpirított, serpenyőben, megpirítjuk, átforraljuk, vöröshagyma, keletkezett, elkészítjük, zellerzöld, sárgarépát, fehérrépát, habarással, ledaráljuk, szaggatjuk, kacsacomb, füstölt szalonna, vöröshagyma, fokhagyma, csokor petrezselyemzöld, sárgarépa, fehérrépa, zeller, tejszín, tejföl, bors tárkony, száraz fehérbor, liszt, szál zellerzöld, liszt, tojás, tárkony,
Hideg szederturmix
0 komment 1 ember kedveli
Tésztasaláta paradicsommal
0 komment 1 ember kedveli
Eperdzsem
0 komment 2 ember kedveli
Egyszerű túrófánk
0 komment 10 ember kedveli
Leveles tepertőspogácsa
1 komment 10 ember kedveli
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Étcsokoládés-torta
0 komment 2 ember kedveli
Padlizsán-krém
2 komment 8 ember kedveli
Salsa szósz
0 komment 1 ember kedveli
Töltött csokis muffin...
0 komment 6 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
2 komment 12 ember kedveli
Paradicsomos-cukkinis rakott penne
0 komment 4 ember kedveli
Őrölt paprika télire
0 komment 6 ember kedveli
Kacsamell zöldségágyon
0 komment 6 ember kedveli
Zellerpüré
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.