Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a hájat apróra vágjuk. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kacsahájat és együtt pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt félre tesszük.
A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a préselt fokhagymát, a borsot a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt és átforraljuk az egészet. Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.
Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsatöpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zeller zöldet összekeverjük, sóval, borssal és metélőhagymával izésítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a darált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.
A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kiválóan alkalmas hozzá egy Chardonnay száraz minőségi fehérbor.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
cocco
2012.02.06 09:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kacsacombról lehúzzuk, hájat apróra, húsát kockára, füstölt szalonnát, zsíron megfonnyasztjuk, apróra vágott, préselt fokhagymát, finomra szeletelt, kockára vágott, megpirított szalonnát, kacsatöpörtyűt ledaráljuk, darált szalonnát, forró levesbe, levest frissen, petrezselyemzöld, metélőhagymával, megfonnyasztjuk, kacsatöpörtyűt, kacsatöpörtyűt, Levesbetéthez, összekeverjük, belekeverjük, levesbetétet, metélőhagyma, megborsozzuk, kacsacombról, vöröshagymát, megpirított, serpenyőben, megpirítjuk, átforraljuk, vöröshagyma, keletkezett, elkészítjük, zellerzöld, sárgarépát, fehérrépát, habarással, ledaráljuk, szaggatjuk, kacsacomb, füstölt szalonna, vöröshagyma, fokhagyma, csokor petrezselyemzöld, sárgarépa, fehérrépa, zeller, tejszín, tejföl, bors tárkony, száraz fehérbor, liszt, szál zellerzöld, liszt, tojás, tárkony,
|
|
|
|
|