Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.
Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagra kinyújtjuk, 3 különböző méretű, de azonos rajzolatú csillagformával kiszúrjuk. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)
Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lekvárt (ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük) mélyhűtőtasakba szedjük, amelynek egyik csücskét levágjuk. 1-1 pöttyöt nyomunk a legnagyobb csillag közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik - a csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk.
Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
moneszka26
2012.02.11 13:16
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
omlós tésztához, felsorolt hozzávalókat, sütőt előmelegítjük, tésztát lisztezett, tepsikbe rakosgatjuk, hulladékot összegyúrjuk, legnagyobb csillag, kisebb csillagot, legkisebb csillag, pötty lekvár, csillagokat mindig, kicsit elfordítjuk, piramisok tetejét, bordamagasságon, csillagformával, hűtőszekrényben, mélyhűtőtasakba, Csillagpiramis, szitakanálban, mozdulatokkal, újraformázzuk, előmelegítjük, hozzávalókat, Sütőpapírral, Sütőpapírral, megszikkadni, összegyúrjuk, összegyúrjuk, díszítéshez, töltelékhez, porcukorral, pihentetjük, ráhelyezzük, elfordítjuk, rakosgatjuk, csomagoljuk, málnalekvár, csillagokat, kinyújtjuk, liszt, lágy, porcukor, csomag vaníliás cukor, csipet, evőkanál, tojás, darált, töltelékhez díszítéshez, ribizli- vagy málnalekvár, evőkanál porcukor,
|
|
|
|
|