Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csillagpiramis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 15 dkg lágy vaj
» 7-8 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csipet
» 1 evőkanál rum
» 1 db tojás
» 15 dkg darált dió
» A töltelékhez és a díszítéshez:
» 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár
» 1 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.

Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagra kinyújtjuk, 3 különböző méretű, de azonos rajzolatú csillagformával kiszúrjuk. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)

Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lekvárt (ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük) mélyhűtőtasakba szedjük, amelynek egyik csücskét levágjuk. 1-1 pöttyöt nyomunk a legnagyobb csillag közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik - a csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk.

Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral.
Megjegyzés / tipp:

Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.
0 komment 4 ember kedveli moneszka26
2012.02.11 13:16
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
omlós tésztához, felsorolt hozzávalókat, sütőt előmelegítjük, tésztát lisztezett, tepsikbe rakosgatjuk, hulladékot összegyúrjuk, legnagyobb csillag, kisebb csillagot, legkisebb csillag, pötty lekvár, csillagokat mindig, kicsit elfordítjuk, piramisok tetejét, bordamagasságon, csillagformával, hűtőszekrényben, mélyhűtőtasakba, Csillagpiramis, szitakanálban, mozdulatokkal, újraformázzuk, előmelegítjük, hozzávalókat, Sütőpapírral, Sütőpapírral, megszikkadni, összegyúrjuk, összegyúrjuk, díszítéshez, töltelékhez, porcukorral, pihentetjük, ráhelyezzük, elfordítjuk, rakosgatjuk, csomagoljuk, málnalekvár, csillagokat, kinyújtjuk, liszt, lágy, porcukor, csomag vaníliás cukor, csipet, evőkanál, tojás, darált, töltelékhez díszítéshez, ribizli- vagy málnalekvár, evőkanál porcukor,
Tejszínes-mustáros csirkemáj
0 komment 13 ember kedveli
Kráfli
0 komment 1 ember kedveli
Tejszínes pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Bazsalikomos paradicsomleves
0 komment 4 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 5 ember kedveli
Diós-csokis félhold
0 komment 3 ember kedveli
Rozmaringos csirkemellbatyu.
0 komment 4 ember kedveli
Mesealmás
0 komment 3 ember kedveli
Resztelt máj
2 komment 8 ember kedveli
Göngyölt karaj
1 komment 5 ember kedveli
Serpenyős rakott burgonya
0 komment 3 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
1 komment 9 ember kedveli
Capuccino szelet
1 komment 20 ember kedveli
Töltött "kagyló"
0 komment 6 ember kedveli
Almás bögrés
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.