Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csillagpiramis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 15 dkg lágy vaj
» 7-8 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csipet
» 1 evőkanál rum
» 1 db tojás
» 15 dkg darált dió
» A töltelékhez és a díszítéshez:
» 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár
» 1 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.

Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagra kinyújtjuk, 3 különböző méretű, de azonos rajzolatú csillagformával kiszúrjuk. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)

Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lekvárt (ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük) mélyhűtőtasakba szedjük, amelynek egyik csücskét levágjuk. 1-1 pöttyöt nyomunk a legnagyobb csillag közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik - a csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk.

Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral.
Megjegyzés / tipp:

Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.
0 komment 4 ember kedveli moneszka26
2012.02.11 13:16
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
omlós tésztához, felsorolt hozzávalókat, sütőt előmelegítjük, tésztát lisztezett, tepsikbe rakosgatjuk, hulladékot összegyúrjuk, legnagyobb csillag, kisebb csillagot, legkisebb csillag, pötty lekvár, csillagokat mindig, kicsit elfordítjuk, piramisok tetejét, bordamagasságon, csillagformával, hűtőszekrényben, mélyhűtőtasakba, Csillagpiramis, szitakanálban, mozdulatokkal, újraformázzuk, előmelegítjük, hozzávalókat, Sütőpapírral, Sütőpapírral, megszikkadni, összegyúrjuk, összegyúrjuk, díszítéshez, töltelékhez, porcukorral, pihentetjük, ráhelyezzük, elfordítjuk, rakosgatjuk, csomagoljuk, málnalekvár, csillagokat, kinyújtjuk, liszt, lágy, porcukor, csomag vaníliás cukor, csipet, evőkanál, tojás, darált, töltelékhez díszítéshez, ribizli- vagy málnalekvár, evőkanál porcukor,
Töltött dagadó
0 komment 6 ember kedveli
Csirkés pite
0 komment 2 ember kedveli
Mazsolás keksz
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos leveles pogácsa
0 komment 7 ember kedveli
Lencseleves gyerekeknek
0 komment 1 ember kedveli
Házi medvehagymás sajt
0 komment 10 ember kedveli
Csokoládéhab
0 komment 1 ember kedveli
Vegyes grilltál !
0 komment 8 ember kedveli
Pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Lencsesaláta
0 komment 4 ember kedveli
Az én kedvenc barackos, citromos tejberízsem
0 komment 3 ember kedveli
Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell
0 komment 22 ember kedveli
Gyümölcsös marcipán csoki köntösben
0 komment 5 ember kedveli
Cukros saláta
0 komment 4 ember kedveli
5 perces bögrés süti
0 komment 18 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.