Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 dl langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam. 10 perc pihentetés után könnyedén, de alaposan megdagasztottam olajos felületen, majd egy órát pihent a tészta huzatmentes helyen, letakarva, szobahőmérsékleten. Körülbelül duplájára kelt ez idő alatt.
Olajos felületen nagyon könnyedén és röviden átdagasztottam, 3 részre vágtam, cipókat formáztam belőle, lisztes deszkán, liszttel megszórva pihentettem 10 percet.
Egyenként kinyújtottam 1-2 mm vastagságúra a cipókat, melyeket 8 cikkre vágtam. Egy-egy evőkanál sonka-sajt keveréket tettem a cikkek széles végére, majd kifliket formáztam belőle (feltekertem), melyeket sütőpapírral bélelt tepsire rendeztem.
Egy tojássárgáját egy teáskanál tejszínnel elkevertem, ezzel a kiflik felületét megkentem. Megszórtam morzsolt oregánóval, majd reszeltem rá egy kevés parmezánt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.06 09:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukorral felfuttattam, összes hozzávalót, órát pihent, tészta huzatmentes, cikkek széles, teáskanál tejszínnel, kiflik felületét, kevés parmezánt, megdagasztottam, átdagasztottam, tojássárgáját, felfuttattam, parmezánsajt, összegyúrtam, vastagságúra, kinyújtottam, tojássárgája, sütőpapírral, huzatmentes, pihentettem, feltekertem, oregánóval, tejszínnel, Körülbelül, finomliszt, elkevertem, pihentetés, Megszórtam, hozzávalót, teáskanál, átszitált, könnyedén, duplájára, formáztam, átszitált finomliszt, olaj, tej, élesztő, pohár joghurt vagy kefir, porcukor, Kenéshez, tojássárgája, kanál tejszín, morzsolt oregáno, reszelt parmezánsajt, kifli lesz belőle,
|
|
|
|
|
Röszti
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|