Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hozzávalókat kimérjük, összedolgozzuk.
Jól meglisztezett deszkán 3-5 mm-esre nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle.
Sütőtől függően kb. 10 percig sütjük (amíg a korong alja el nem kezd barnulni) sütőpapíron.
Ha kivettük a sütőből, pár percig várunk, amíg kicsit keményedik a tészta. Kiszedjük, és még forrón 2-2 korongot összeragasztunk lekvárral.
A sütik tetejét kevés rumaromával meghintjük (a műanyag flakonosat ha kiszúrjuk egy tűvel, akkor pont jól lehet vele dolgozni).
A korongokat az olvasztott csokival bevonjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kicsit nehéz a tésztával dolgozni, mert gyorsan összegyűjti a lisztet nyújtáskor és leragad, viszont a leeső részeket nagyon könnyű újra gombóccá gyúrni. A végeredmény viszont mindenért kárpótol.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.20 19:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókat kimérjük, korong alja, sütik tetejét, műanyag flakonosat, olvasztott csokival, tésztával dolgozni, lisztet nyújtáskor, leeső részeket, végeredmény viszont, összeragasztunk, összedolgozzuk, meglisztezett, hozzávalókat, rumaromával, tortabevonó, végeredmény, sütőpapíron, összegyűjti, olvasztott, nyújtáskor, szaggatunk, korongokat, flakonosat, korongokat, keményedik, meghintjük, Kiszedjük, kiszúrjuk, lekvárral, mindenért, tésztával, nyújtjuk, részeket, korongot, kimérjük, Rama, liszt, darált, porcukor, csipet, sűrű lekvár, rumaroma, tábla tortabevonó,
|
|
|
|
|
Röszti
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|