Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A margarint szoba hőmérsékletűre melegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, a porcukor felét, a vaníliás cukrot, és habosra keverjük. Beleütjük a tojást, és tovább habosítjuk. A porcukor másik felét összekeverjük a darált mandulával, a liszttel együtt a masszához adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. Három cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztarudat kb. kisujjnyi vastag darabokra vágjuk, kezünkkel megsodorjuk, kifliket formázunk belőle, és a tepsire rakjuk. A sütőben kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük. A tepsiben, még melegen megszórjuk porcukorral, és hagyjuk kihűlni, csak azután rakjuk tálra.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.18 13:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szóráshoz1 csomag, margarint szoba, porcukor felét, vaníliás cukrot, porcukor másik, darált mandulával, liszttel együtt, masszához adjuk, tepsit kibéleljük, tepsire rakjuk, hűtőszekrényben, hőmérsékletűre, előmelegítjük, összekeverjük, sütőpapírral, sütőmargarin, aranysárgára, porcukorral, tésztarudat, csomagoljuk, megsodorjuk, pihentetjük, hozzáadunk, melegítjük, habosítjuk, kibéleljük, megszórjuk, alufóliába, dagasztjuk, mandulával, lehéjazott, darabokra, formázunk, szóráshoz, kisujjnyi, kezünkkel, sütőmargarin, porcukor+ szóráshoz, csomag vaníliás cukor, tojás, lehéjazott darált mandula, liszt,
|
|
|
|
|