Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A finomlisztet összekeverem a 2,5 dkg sóval. A tejet megmelegítem, ebből 3 dl tejbe 2 kk cukrot és 5 dkg élesztőt felfuttatok. Beleteszek 1 tojást és 1 dl olajat. Ha megkelt, szétsodorom. 4 főtt burgonyát lereszelek, a margarint is lereszelem, utána összehajtom. Feltekerem, mint a palacsintát. 2x fél órát pihentetem, ezalatt még egyszer összehajtogatom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom és tojással megkenem a tetejüket. Előmelegített sütőben 180 fokon pirulásig sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ajánlom mindenkinek.
|
|
|
|
1 komment
|
10 ember kedveli
|
cila0628
2014.03.03 16:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
nagyim |
2014.03.08. 07:46 (#1) |
|
 |
Érdekes ez a leírás. Tényleg jó? Mert, mi az, hogy? "a tejet melegítem, ebből 3 dl tejbe 2 kk cukros és 5 dkg élesztőt felfuttatok. Beleteszek 1 tojást és 1 dl olajat" - a futtatott élesztőbe teszi? mert ez a mondat azt jelenti. Aztán: " 4 főtt burgonyát lereszelek, a margarint is lereszelem, utána összehajtom. Feltekerem mint a palacsintát". Tehát 4 krumplit margarinnal lereszelem, aztán összehajtom feltekerem. És mi van lisztes sóval? A kép is azt mutatja, amit a gyors sütődékben lehet kapni pogácsát. A 180 fokos sütő sem az igazi, mert abban csak olvadozni fog ez a vajas tészta. 200-210 fok kell előszőr, kb.8-10 percig, hirtelen feljön, nincs ideje olvadni, s eldőlni. Ha feljött, akkor picit le lehet venni, akár 180 fokra, hogy még úgy süljön a közepe. Akik kedvelik így rakták össze? azt sem tudni mit hova kell tenni, hogyan. Gratulálok. |
| |
|
|
|
finomlisztet összekeverem, tejet megmelegítem, összehajtogatom, kristálycukor, Előmelegített, megmelegítem, finomlisztet, összekeverem, mindenkinek, szétsodorom, összehajtom, kiszaggatom, palacsintát, felfuttatok, lereszelek, pihentetem, finomliszt, lereszelem, Feltekerem, Beleteszek, burgonyát, tetejüket, pirulásig, margarint, élesztőt, tojással, margarin, megkenem, finomliszt, kristálycukor, élesztő, tojás, étolaj, burgonya, margarin,
|
|
|
|
|