Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsasült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 2-2,5 kg -os pecsenyekacsa
» 1 nagy fej hagyma
» 2 narancs
» 1 ek.paradicsompüré
» só
» bors
» 1 csomag hasábburgonya
» 1 kk finomra vágott petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsa aprólékát levágjuk,a belsőséget megtisztítjuk.A kacsát sóval,borssal bedörzsöljük a megtisztított félbevágott hagymát a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz alaplét főzünk.Az előmelegített mérsékelten meleg sütőben feltesszük a kacsát sülni úgy,hogy kevés vizet teszünk alá.A sütés mintegy 60 percig tart
Félidőben megszurkáljuk,pecsenyeléve l többször megöntözzük,a túlzott zsírt kikanalazzuk .Közben lereszeljük a narancs héját,meghámozzuk, a fehér héját eltávolítjuk,szeletekre vágjuk, a másiknak kinyomjuk a levét..A megsült kacsát melegen tálalóedénybe tesszük.Az alapléhez hozzáadjuk a paradicsompürét a narancs levét,a reszelt narancshéjat,leöntjük vele a sült kacsát.Finomra vágott petrezselyembe mártott narancs szeletekkel díszítjük.Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Különlegesen finom ízű.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.18 14:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsa aprólékát, belsőséget megtisztítjuk, kacsát sóval, megtisztított félbevágott, belsejébe tesszük, mártáshoz alaplét, előmelegített mérsékelten, kacsát sülni, sütés mintegy, túlzott zsírt, narancs héját, fehér héját, másiknak kinyomjuk, megsült kacsát, alapléhez hozzáadjuk, narancs levét, reszelt narancshéjat, sült kacsát, paradicsompürét, hasábburgonyát, petrezselyembe, paradicsompüré, megszurkáljuk, hasábburgonya, megtisztítjuk, megtisztított, előmelegített, tálalóedénybe, pecsenyelével, pecsenyekacsa, Különlegesen, bedörzsöljük, kikanalazzuk, narancshéjat, petrezselyem, eltávolítjuk, mérsékelten, szeletekkel, belsőségből, lereszeljük, megöntözzük, félbevágott, meghámozzuk, szeletekre, pecsenyekacsa, nagy hagyma, narancs, paradicsompüré, bors, csomag hasábburgonya, finomra vágott petrezselyem,
Boleró szelet
0 komment 2 ember kedveli
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
0 komment 1 ember kedveli
Chilis koktélrákos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Hajós egytálétel afriakai rabszolgamódra
0 komment 1 ember kedveli
Virslis saláta
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös -epres sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Filléres töltöttcsirke
0 komment 5 ember kedveli
Túrófánk tejföllel
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 21 ember kedveli
Vajon párolt pisztráng -szalonnás lencseágyon
0 komment 2 ember kedveli
Hamburgerzsemle
0 komment 13 ember kedveli
Alföldi vargabéles...
0 komment 14 ember kedveli
Scsí
0 komment 2 ember kedveli
Bundás káposzta
0 komment 3 ember kedveli
Túrós tészta, törpeharcsa pörkölttel
0 komment 4 ember kedveli
Hamburger zsemle
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.