Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsasült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 2-2,5 kg -os pecsenyekacsa
» 1 nagy fej hagyma
» 2 narancs
» 1 ek.paradicsompüré
» só
» bors
» 1 csomag hasábburgonya
» 1 kk finomra vágott petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsa aprólékát levágjuk,a belsőséget megtisztítjuk.A kacsát sóval,borssal bedörzsöljük a megtisztított félbevágott hagymát a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz alaplét főzünk.Az előmelegített mérsékelten meleg sütőben feltesszük a kacsát sülni úgy,hogy kevés vizet teszünk alá.A sütés mintegy 60 percig tart
Félidőben megszurkáljuk,pecsenyeléve l többször megöntözzük,a túlzott zsírt kikanalazzuk .Közben lereszeljük a narancs héját,meghámozzuk, a fehér héját eltávolítjuk,szeletekre vágjuk, a másiknak kinyomjuk a levét..A megsült kacsát melegen tálalóedénybe tesszük.Az alapléhez hozzáadjuk a paradicsompürét a narancs levét,a reszelt narancshéjat,leöntjük vele a sült kacsát.Finomra vágott petrezselyembe mártott narancs szeletekkel díszítjük.Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Különlegesen finom ízű.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.18 14:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsa aprólékát, belsőséget megtisztítjuk, kacsát sóval, megtisztított félbevágott, belsejébe tesszük, mártáshoz alaplét, előmelegített mérsékelten, kacsát sülni, sütés mintegy, túlzott zsírt, narancs héját, fehér héját, másiknak kinyomjuk, megsült kacsát, alapléhez hozzáadjuk, narancs levét, reszelt narancshéjat, sült kacsát, paradicsompürét, hasábburgonyát, petrezselyembe, paradicsompüré, megszurkáljuk, hasábburgonya, megtisztítjuk, megtisztított, előmelegített, tálalóedénybe, pecsenyelével, pecsenyekacsa, Különlegesen, bedörzsöljük, kikanalazzuk, narancshéjat, petrezselyem, eltávolítjuk, mérsékelten, szeletekkel, belsőségből, lereszeljük, megöntözzük, félbevágott, meghámozzuk, szeletekre, pecsenyekacsa, nagy hagyma, narancs, paradicsompüré, bors, csomag hasábburgonya, finomra vágott petrezselyem,
Csalamádé télre
5 komment 64 ember kedveli
Erdélyi krumplisaláta Gaálné módra
0 komment 4 ember kedveli
Kókuszgolyo
0 komment 13 ember kedveli
Banános kalács
0 komment 1 ember kedveli
Ízes krumplifőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
Káposztás rétes
2 komment 3 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 7 ember kedveli
Banánnal töltött pulykamell
0 komment 7 ember kedveli
Gyümölcskenyér barackízzel
0 komment 3 ember kedveli
Tejcsokis mogyorókrémes muffin húsvétra
0 komment 2 ember kedveli
Kekszes-pudingos kocka
1 komment 10 ember kedveli
Joghurtos kenyér
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis lángos
1 komment 36 ember kedveli
Zöldbab főzelék hagymával
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.