Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kacsa aprólékát levágjuk,a belsőséget megtisztítjuk.A kacsát sóval,borssal bedörzsöljük a megtisztított félbevágott hagymát a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz alaplét főzünk.Az előmelegített mérsékelten meleg sütőben feltesszük a kacsát sülni úgy,hogy kevés vizet teszünk alá.A sütés mintegy 60 percig tart
Félidőben megszurkáljuk,pecsenyeléve l többször megöntözzük,a túlzott zsírt kikanalazzuk .Közben lereszeljük a narancs héját,meghámozzuk, a fehér héját eltávolítjuk,szeletekre vágjuk, a másiknak kinyomjuk a levét..A megsült kacsát melegen tálalóedénybe tesszük.Az alapléhez hozzáadjuk a paradicsompürét a narancs levét,a reszelt narancshéjat,leöntjük vele a sült kacsát.Finomra vágott petrezselyembe mártott narancs szeletekkel díszítjük.Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Különlegesen finom ízű.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.18 14:23
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kacsa aprólékát, belsőséget megtisztítjuk, kacsát sóval, megtisztított félbevágott, belsejébe tesszük, mártáshoz alaplét, előmelegített mérsékelten, kacsát sülni, sütés mintegy, túlzott zsírt, narancs héját, fehér héját, másiknak kinyomjuk, megsült kacsát, alapléhez hozzáadjuk, narancs levét, reszelt narancshéjat, sült kacsát, paradicsompürét, hasábburgonyát, petrezselyembe, paradicsompüré, megszurkáljuk, hasábburgonya, megtisztítjuk, megtisztított, előmelegített, tálalóedénybe, pecsenyelével, pecsenyekacsa, Különlegesen, bedörzsöljük, kikanalazzuk, narancshéjat, petrezselyem, eltávolítjuk, mérsékelten, szeletekkel, belsőségből, lereszeljük, megöntözzük, félbevágott, meghámozzuk, szeletekre, pecsenyekacsa, nagy hagyma, narancs, paradicsompüré, bors, csomag hasábburgonya, finomra vágott petrezselyem,
|
|
|
|
|