Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Narancsos kacsasült recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 2-2,5 kg -os pecsenyekacsa
» 1 nagy fej hagyma
» 2 narancs
» 1 ek.paradicsompüré
» só
» bors
» 1 csomag hasábburgonya
» 1 kk finomra vágott petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kacsa aprólékát levágjuk,a belsőséget megtisztítjuk.A kacsát sóval,borssal bedörzsöljük a megtisztított félbevágott hagymát a belsejébe tesszük. Az aprólékból és a belsőségből a mártáshoz alaplét főzünk.Az előmelegített mérsékelten meleg sütőben feltesszük a kacsát sülni úgy,hogy kevés vizet teszünk alá.A sütés mintegy 60 percig tart
Félidőben megszurkáljuk,pecsenyeléve l többször megöntözzük,a túlzott zsírt kikanalazzuk .Közben lereszeljük a narancs héját,meghámozzuk, a fehér héját eltávolítjuk,szeletekre vágjuk, a másiknak kinyomjuk a levét..A megsült kacsát melegen tálalóedénybe tesszük.Az alapléhez hozzáadjuk a paradicsompürét a narancs levét,a reszelt narancshéjat,leöntjük vele a sült kacsát.Finomra vágott petrezselyembe mártott narancs szeletekkel díszítjük.Köretnek sült hasábburgonyát kínálunk hozzá.
Megjegyzés / tipp:

Különlegesen finom ízű.
0 komment 1 ember kedveli erzsikepuskas
2013.12.18 14:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kacsa aprólékát, belsőséget megtisztítjuk, kacsát sóval, megtisztított félbevágott, belsejébe tesszük, mártáshoz alaplét, előmelegített mérsékelten, kacsát sülni, sütés mintegy, túlzott zsírt, narancs héját, fehér héját, másiknak kinyomjuk, megsült kacsát, alapléhez hozzáadjuk, narancs levét, reszelt narancshéjat, sült kacsát, paradicsompürét, hasábburgonyát, petrezselyembe, paradicsompüré, megszurkáljuk, hasábburgonya, megtisztítjuk, megtisztított, előmelegített, tálalóedénybe, pecsenyelével, pecsenyekacsa, Különlegesen, bedörzsöljük, kikanalazzuk, narancshéjat, petrezselyem, eltávolítjuk, mérsékelten, szeletekkel, belsőségből, lereszeljük, megöntözzük, félbevágott, meghámozzuk, szeletekre, pecsenyekacsa, nagy hagyma, narancs, paradicsompüré, bors, csomag hasábburgonya, finomra vágott petrezselyem,
Cukkini fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
0 komment 11 ember kedveli
Pangasius brokkolival
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges újkrumpli kapormártással és salátával
0 komment 1 ember kedveli
Amerikai palacsinta
0 komment 8 ember kedveli
BÖGRÉS RAFFAELLO TORTA
0 komment 3 ember kedveli
Pina colada koktél
0 komment 4 ember kedveli
Csirkemell narancsmártással
2 komment 4 ember kedveli
Diós tekercs!
0 komment 7 ember kedveli
Zöldbabos csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Eperkrémleves.
0 komment 12 ember kedveli
Az igazi Bécsi fánk
0 komment 6 ember kedveli
Fűszervajas csirkemell rántva
1 komment 3 ember kedveli
MÉZES KACSACOMB VELE SÜLT KRUMPLIVAL
0 komment 4 ember kedveli
Epres-mentás mini torta.
0 komment 2 ember kedveli
Lakodalmas leves.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.