Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon, 10 percig főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon, majd beleengedjük a forrásban lévő levesbe egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő alatt a tojások megkocsonyásodnak. (Ha megkeverjük, szétfolynak és gusztustalanul sűrű lesz a leves.) Ezután óvatosan megkeverjük.
Ízlés szerint cukorral vagy ételízesítővel ízesítjük. A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, és a már elkészült, csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk. A tejfölt ugyancsak elosztva, minden adagra rápöttyentünk egy-egy kanálkával.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egyszerűen és gyorsan elkészülő, kellemesen pikáns leves.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
edina1001
2012.02.19 18:35
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
liszttel habzásig, közben megmelegített, felengedett sóskapürét, liter legyen, tojásokat egyenként, sárgájuk egyben, forrásban lévő, tojások megkocsonyásodnak, leves akkor, zsemlekockákat szárazon, tejfölt ugyancsak, megszilárdultak, zsemlekockákat, ételízesítővel, mártássűrűségű, gusztustalanul, rápöttyentünk, megmelegített, beleengedjük, ételízesítőt, belekeverjük, felforraljuk, beleszórjuk, megpirítjuk, zsemlekocka, megkeverjük, Felkeverjük, megkeverjük, Folytonosan, felengedett, szétfolynak, ételízesítő, egészítjük, kanálkával, kevergetve, kellemesen, Egyszerűen, sóskapüré mirelit, tojás, evőkanál liszt, tejföl,
|
|
|
|
|