Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Tojásos sóskaleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg sóskapüré (mirelit is jó)
» 4 tojás
» 4 dl tej
» 2 dkg vaj
» 1 evőkanál liszt
» 1 evőkanál ételízesítő por ízlés szerint cukor vagy édesítő
» 1 dl tejföl
» tetejére pirított zsemlekocka
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon, 10 percig főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon, majd beleengedjük a forrásban lévő levesbe egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő alatt a tojások megkocsonyásodnak. (Ha megkeverjük, szétfolynak és gusztustalanul sűrű lesz a leves.) Ezután óvatosan megkeverjük.
Ízlés szerint cukorral vagy ételízesítővel ízesítjük. A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, és a már elkészült, csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk. A tejfölt ugyancsak elosztva, minden adagra rápöttyentünk egy-egy kanálkával.
Megjegyzés / tipp:

Egyszerűen és gyorsan elkészülő, kellemesen pikáns leves.
0 komment 2 ember kedveli edina1001
2012.02.19 18:35
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
liszttel habzásig, közben megmelegített, felengedett sóskapürét, liter legyen, tojásokat egyenként, sárgájuk egyben, forrásban lévő, tojások megkocsonyásodnak, leves akkor, zsemlekockákat szárazon, tejfölt ugyancsak, megszilárdultak, zsemlekockákat, ételízesítővel, mártássűrűségű, gusztustalanul, rápöttyentünk, megmelegített, beleengedjük, ételízesítőt, belekeverjük, felforraljuk, beleszórjuk, megpirítjuk, zsemlekocka, megkeverjük, Felkeverjük, megkeverjük, Folytonosan, felengedett, szétfolynak, ételízesítő, egészítjük, kanálkával, kevergetve, kellemesen, Egyszerűen, sóskapüré mirelit, tojás, evőkanál liszt, tejföl,
Csillagpiramis
0 komment 4 ember kedveli
Juhtúros pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Székelygulyás.
0 komment 12 ember kedveli
Slambuc
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszkrémes rolád.
0 komment 16 ember kedveli
Húsgombóc leves
1 komment 6 ember kedveli
Kapros, cukkinis csirkemell palacsintában
1 komment 4 ember kedveli
Gumimaci
0 komment 18 ember kedveli
Őszibarack bundában sütve
1 komment 11 ember kedveli
Birkapörkölt bográcsban
0 komment 9 ember kedveli
Gesztenyekrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Almás püspökkenyér
0 komment 4 ember kedveli
Gyümölcsös Joghurttorta
0 komment 5 ember kedveli
Gombafasírt – melegen és hidegen
0 komment 17 ember kedveli
Sült banán (ahogy én készítem)
0 komment 7 ember kedveli
Lencse burger-vegáknak.
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.