Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojásokat szétválasztom,a 3 tojás sárgáját 15 dkg cukorral ,2 dl tejföllel,margarinnal és zsírral habosra kavarom.Beleteszem a liszttel összekavart sütőport és könnyen nyújtható tésztát készítek. 2 fele választom,az egyik felét kizsírozott tepsibe nyújtom,majd a 15 dkg cukorral összekevert 1,5 kg reszelt almát megpárolom.
A tészta alját kevés barack lekvárral megkenem és megszórom zsemlemorzsával.A párolt almát kissé kicsavarom kevés zsemlemorzsát keverek hozzá, majd ráteszem a tésztára és megszórom fahéjjal. Kinyújtom a tészta másik felét és befedem vele az almát, kissé megszurkálom és megkenem kevés tejföllel.Míg sül kb 35 perc.
Gőz fölött a 3 tojás fehérjét felverem 20 dkg porcukorral ,teszek bele 1 kk.ecetet. Ha kisült a tészta megkenem barack lekvárral ráteszem a habot és megszórom színes cukorral.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Előmelegített sütőbe teszem.Ha nincs színes cukor,reszelek rá csokit. Az unokáim kedvence. (ezzel a süteménnyel elnyertem a városunk legfinomabb süteménye címet )
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
magdusi
2015.03.20 09:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojásokat szétválasztom, liszttel összekavart, egyik felét, tészta alját, párolt almát, tészta másik, tészta megkenem, unokáim kedvence, süteménnyel elnyertem, városunk legfinomabb, zsemlemorzsával, Előmelegített, szétválasztom, zsemlemorzsát, zsemlemorzsa, megszurkálom, süteménnyel, kizsírozott, legfinomabb, összekavart, porcukorral, összekevert, margarinnal, Beleteszem, megpárolom, kicsavarom, tejföllel, tojásokat, süteménye, nyújtható, tejföllel, Kinyújtom, választom, megszórom, lekvárral, elnyertem, tojás, tejföl, alma, margarin, zsír, kevés fahéj, cukor, liszt, sütőpor, porcukor, kevés zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|