Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockára vágva kevés zsírban kiolvasztjuk, és ropogósra sütjük, a tepertőjét kiszedjük. A szalonnazsírba belekeverjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kis pirospaprikát szórunk rá, és felengedjük vízzel. Megsózzuk, majd annyi cukorral és ecettel fűszerezzük, hogy kellemesen édeskés-savanykás legyen. Felforraljuk, belerakjuk a salátát és néhány perc alatt puhára főzzük.
A lisztből hideg vízzel, habarást készítünk és besűrítjük a levest. A levest néhány lobbanás után levesszük a tűzről.
Egy tojássárgáját elkeverünk a tejföllel, majd belekeverjük a levesbe. A megmaradt tojásfehérjét és két egész tojást kis sóval felverjük, palacsintasütőben kevés zsiradékon mindkét oldalán megsütjük. A tojáslepényt kis kockákra vágjuk és a szalonnapörccel együtt a levesbe tesszük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.07.12 16:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
salátát alaposan, szalonnát apró, tepertőjét kiszedjük, szalonnazsírba belekeverjük, apróra vágott, lisztből hideg, levest néhány, tojássárgáját elkeverünk, megmaradt tojásfehérjét, szalonnapörccel együtt, levesbe tesszük, szalonnapörccel, szalonnazsírba, lecsepegtetjük, tojásfehérjét, tojássárgáját, pirospaprikát, pirospaprika, Felforraljuk, belekeverjük, tojáslepényt, belekeverjük, kiolvasztjuk, felengedjük, fűszerezzük, Salátaleves, fokhagymát, tepertőjét, besűrítjük, kellemesen, belerakjuk, elkeverünk, zsiradékon, kiszedjük, ropogósra, Megsózzuk, savanykás, saláta, füstölt szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, evőkanál liszt, tojás, tejföl, cukor, ecet, őrölt pirospaprika,
|
|
|
|
|