Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kaszinótojás... recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 8 db keménytojás
» 4 dl tejföl
» 1 tojás sárgája
» mustár
» szerecsendió
» metélőhagyma
» 4 dl tejföl
» só
» bors
» cukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1 tojás sárgájából 2 dl olajjal majonéz keverünk: a tojássárgjáját fakanállal elkeverjük, és nagyon lassan, szinte cseppenként hozzáadjuk az olajat. Kemény, vajszerű mártást kell kapnunk. Ehhez vegyítjük hozzá a mustárt, sót, borsot, cukrot, szerecsendiót, végül a tejfölt. A keménytojásokat megtisztítjuk, óvatosan hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük, és villával összetörjük. Teszünk hozzá mustárt, sót és borsot, szerecsendiót, illetve a mártásból annyit, hogy könnyen kezelhető massza legyen, de ne váljon nagyon folyóssá sem. A metélőhagymát felaprítjuk, és a töltelékhez keverjük, amit ügyesen visszatöltünk a félbevágott fehérjékbe úgy, hogy 1-1 felet összeragasztunk a töltelékkel. A megtöltött tojásokat beletesszük a tejfölös mártásba, az egészet hűtőbe rakjuk, majd friss kiflivel vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

A felsoroltakon kívül rakhatunk bele mást is,ki-ki ízlése szerint.Én tárkonyecetet is cseppentek a masszához, és 2-3 tojást külön töltök magamnak.
0 komment 9 ember kedveli szelidszeder
2012.01.09 17:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tojássárgjáját fakanállal, keménytojásokat megtisztítjuk, mártásból annyit, metélőhagymát felaprítjuk, töltelékhez keverjük, félbevágott fehérjékbe, megtöltött tojásokat, tejfölös mártásba, egészet hűtőbe, felsoroltakon kívül, összeragasztunk, keménytojásokat, tojássárgjáját, metélőhagymát, megtisztítjuk, szerecsendiót, szerecsendiót, visszatöltünk, tárkonyecetet, felsoroltakon, Kaszinótojás, szerecsendió, metélőhagyma, összetörjük, félbevágjuk, cseppenként, felaprítjuk, töltelékhez, töltelékkel, keménytojás, félbevágott, beletesszük, megtöltött, hozzáadjuk, elkeverjük, sárgájukat, keménytojás, tejföl, tojás sárgája, mustár, szerecsendió, metélőhagyma, tejföl, bors, cukor,
Mandulás-barackos kókuszgolyó
0 komment 4 ember kedveli
Rántott karfiol másképp
0 komment 2 ember kedveli
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
1 komment 5 ember kedveli
Bounty szelet
0 komment 3 ember kedveli
Pudingos citromszelet
0 komment 6 ember kedveli
Párizsi krém
1 komment 28 ember kedveli
Mandulás kocka !
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi linzer-ahogy én csinálom...
1 komment 82 ember kedveli
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel
0 komment 5 ember kedveli
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé
0 komment 2 ember kedveli
Hókifli
1 komment 28 ember kedveli
Karfiolfelfújt
0 komment 9 ember kedveli
A legfinomabb Szilvás Gombóc
1 komment 12 ember kedveli
Szabolcsi töltött káposzta kelkáposztával
0 komment 3 ember kedveli
Cseresznyés- krémes expressz torta
0 komment 1 ember kedveli
Szilvás rakott palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.