Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 tojás sárgájából 2 dl olajjal majonéz keverünk: a tojássárgjáját fakanállal elkeverjük, és nagyon lassan, szinte cseppenként hozzáadjuk az olajat. Kemény, vajszerű mártást kell kapnunk. Ehhez vegyítjük hozzá a mustárt, sót, borsot, cukrot, szerecsendiót, végül a tejfölt. A keménytojásokat megtisztítjuk, óvatosan hosszában félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük, és villával összetörjük. Teszünk hozzá mustárt, sót és borsot, szerecsendiót, illetve a mártásból annyit, hogy könnyen kezelhető massza legyen, de ne váljon nagyon folyóssá sem. A metélőhagymát felaprítjuk, és a töltelékhez keverjük, amit ügyesen visszatöltünk a félbevágott fehérjékbe úgy, hogy 1-1 felet összeragasztunk a töltelékkel. A megtöltött tojásokat beletesszük a tejfölös mártásba, az egészet hűtőbe rakjuk, majd friss kiflivel vagy puha kenyérrel tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A felsoroltakon kívül rakhatunk bele mást is,ki-ki ízlése szerint.Én tárkonyecetet is cseppentek a masszához, és 2-3 tojást külön töltök magamnak.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.09 17:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
       
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojássárgjáját fakanállal, keménytojásokat megtisztítjuk, mártásból annyit, metélőhagymát felaprítjuk, töltelékhez keverjük, félbevágott fehérjékbe, megtöltött tojásokat, tejfölös mártásba, egészet hűtőbe, felsoroltakon kívül, összeragasztunk, keménytojásokat, tojássárgjáját, metélőhagymát, megtisztítjuk, szerecsendiót, szerecsendiót, visszatöltünk, tárkonyecetet, felsoroltakon, Kaszinótojás, szerecsendió, metélőhagyma, összetörjük, félbevágjuk, cseppenként, felaprítjuk, töltelékhez, töltelékkel, keménytojás, félbevágott, beletesszük, megtöltött, hozzáadjuk, elkeverjük, sárgájukat, keménytojás, tejföl, tojás sárgája, mustár, szerecsendió, metélőhagyma, tejföl, bors, cukor,
|
|
|
|
|