Fogás: ital, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1. A szegfűszeget és narancshéjat kis vászonzacskóba kötjük, a vörösborral együtt tűzálló bóléstálban vagy rézüstben felforrósítjuk (nem főzzük), tűzre téve forrón tartjuk.
2. A vászonzacskót kivesszük, a cukorsüveget tűzfogó vassal az edény fölé fektetjük, rummal lelocsoljuk és meggyújtjuk.
3. Mielőtt a láng kialudna, merítőkanállal újra rumot öntünk rá. A cukornak a borba kell csöpögnie.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A bólét forrón kínáljuk!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vörösborral együtt, vászonzacskót kivesszük, cukorsüveget tűzfogó, edény fölé, láng kialudna, borba kell, bólét forrón, vászonzacskóba, felforrósítjuk, merítőkanállal, vászonzacskót, cukorsüveget, szegfűszeget, narancshéjat, lelocsoljuk, bóléstálban, vörösborral, meggyújtjuk, narancshéja, szegfűszeg, süvegcukor, csöpögnie, rézüstben, fektetjük, kivesszük, kínáljuk, vörösbor, kialudna, cukornak, Mielőtt, tűzfogó, tartjuk, tűzálló, szegfűszeg, narancshéja, üveg vörösbor, süvegcukor,
|
|
|
|
|