Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzátesszük a rizst és kevés ideig pirítjuk..Amikor készen van hozzáadjuk a húshoz,sózzuk borsozzuk.Ezután a fejes káposztákról óvatosan lefejtjük a felső leveleket ,ebbe töltjük a húst,lazán ,mert a rizs megdagad
A fazék aljára tehetünk hulladék levelekből a többit vékonyra megvágjuk, felét a fazék aljára tesszük, erre elrendezzük a töltelékeket ,bőven megszórjuk csomborddal és kaporral,befedjük a vágott káposzta másik felével.A tetejére tesszük az oldalast,melyet majd mielőtt a káposzta készre főne egy serpenyőbe darabokra vágva kissé megpirítjuk.
Elkészítjük a puliszkát. Forró sós vízbe állandó kevergetéssel lassan beleengedjük a kukoricalisztet.Ha a lisztet beleeresztettük ,még jó 10-15 percet főzzük,hogy a liszt jól főjön meg Ha kész egy kivizezett csészét megtöltünk puliszkával.ezt a tányérra borítjuk mellé tesszük a töltelékeket és mellé a sült oldalast.Csípős paprikát adhatunk mellé .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.26 13:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát megfonnyasztjuk, fejes káposztákról, felső leveleket, rizs megdagad, fazék aljára, többit vékonyra, vágott káposzta, tetejére tesszük, káposzta készre, serpenyőbe darabokra, lisztet beleeresztettük, kivizezett csészét, tányérra borítjuk, sült oldalast, beleeresztettük, kukoricalisztet, megfonnyasztjuk, fűszerpaprika, kevergetéssel, kukoricaliszt, töltelékeket, beleengedjük, káposztákról, töltelékeket, hozzátesszük, elrendezzük, puliszkával, csomborddal, megpirítjuk, Elkészítjük, puliszkával, megszórjuk, levelekből, megtöltünk, hozzáadjuk, serpenyőbe, kivizezett, oldalassal, leveleket, borsozzuk, savanyú káposzta, darált sertéshús, rizs, hagyma, bors kevés fűszerpaprika, csomborkapor, füstölt oldalas, csésze kukoricaliszt, csésze víz,
|
|
|
|
|