Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Reszeljük le durvára a megmosott cukkinit, a héját nyugodtan hagyjuk rajta.
Turmixoljuk össze a kukoricát, a levéből is lehet beleönteni, hogy jó krémes legyen. Nekem azért maradtak benne kisebb kukoricadarabok, de attól lesz rusztikus a végeredmény.
Keverjük össze az olvasztott vajat, tojást, tejet, lisztet, sózzuk, borsozzuk.
Adjuk hozzá a cukkínit és a kukoricát, az eredmény egy szép fényes, zöld és sárga massza lesz.
Evőkanállal tegyünk kis kupacokat a masszából egy felforrósított teflonserpenyőbe, kicsit egyengessük el a tetejüket, hogy lepényszerűek legyenek és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát a lepénykéknek.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha nem teszünk plusz zsiradékot a serpenyőbe, akkor puhább lepényeket kapunk, ha teszünk, akkor cserébe jó ropogósak lesznek. Lehet választani!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.29 10:12
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megmosott cukkinit, héját nyugodtan, olvasztott vajat, szép fényes, teflonserpenyőbe, kukoricakonzerv, kukoricadarabok, felforrósított, lepényszerűek, lepénykéknek, egyengessük, Turmixoljuk, végeredmény, Evőkanállal, olvasztott, választani, beleönteni, zsiradékot, olvasztott, finomliszt, lepényeket, serpenyőbe, kupacokat, tetejüket, nyugodtan, masszából, megmosott, kukoricát, Reszeljük, rusztikus, olvasztott, csésze finomliszt, csésze, tojás, doboz kukoricakonzerv, közepes cukkini, bors,
|
|
|
|
|