Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Verjük a tojásfehérjét a cukor folyamatos adagolásával kemény habbá, mikor már majdnem kész adjuk hozzá az ecetet.
Vékonyan megolajozott sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit (a sütő saját tepsije) és terítsük el benne a felvert habot.
Süssük előmelegített sütőben 150 °C-on 1,5 órán át. A színe aranybarna lesz, a tapintása ropogós. Mikor kihűlt óvatosan húzzuk le róla a papírt, és vágjuk 3 egyenlő részre.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a keményítőt és a tejet. Kis hőmérsékleten, folyamatos keverés közben, főzzük puding sűrűségűre. Vegyük le a tűzről, és dobjuk bele a darabokra tört csokoládét, keverjük meg, hogy felolvadjon benne. Hűtsük ki, majd keverjük össze a szobahőmérsékletű vajjal.
A sztracsatella krémhez verjük kemény habbá a tejszínt (tipp: érdemes habfixálót használni!) és keverjük hozzá óvatosan a reszelt csokoládét.
Állítsuk össze a rétegeket: kéreg, csokoládés krém, sztracsatella krém...
Vonjuk be tejszínhabbal, a tetejét szórjuk meg csokoládé forgáccsal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy éjszakára, vagy minimum 5 órára tegyük be a hűtőszekrénybe. Ennyi szükséges ahhoz, hogy szépen lehessen szeletelni.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.08.12 23:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukor folyamatos, nagy tepsit, sütő saját, felvert habot, színe aranybarna, tapintása ropogós, vaníliás cukorral, darabokra tört, szobahőmérsékletű vajjal, sztracsatella krémhez, reszelt csokoládét, tetejét szórjuk, hűtőszekrénybe, sztracsatella, Sztracsatella, tojásfehérjét, hőmérsékleten, sztracsatella, előmelegített, tojássárgáját, tejszínhabbal, tojásfehérje, adagolásával, sütőpapírral, megolajozott, étcsokoládé, fokozatosan, felolvadjon, csokoládét, sűrűségűre, Csokoládés, folyamatos, csokoládét, habtejszín, szeletelni, forgáccsal, folyamatos, aranybarna, Kéreghez, tojásfehérje, cukor, evőkanál ecet, Csokoládés krém, tojás sárgája, cukor, vaníliás cukor, liszt, étkezési keményítő kukorica, étcsokoládé darabokra törve, margarin szobahőmérsékletű, Sztracsatella krém, habtejszín, csokoládéreszelve,
|
|
|
|
|