Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes zserbó... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg liszt
» 2 kiskanál szódabikarbóna
» 10 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 4 e.k kristálycukor
» 1 csomag vaníliás pudingpor
» 2 egész tojás
» 2 kanál tejföl
» 25 dkg vaj
» 4 evőkanál folyékony méz
» 1 csomag vaníliás pudingpor
» baracklekvár
» 10 dkg étcsokoládé
» kevés olaj
» 5 dl tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mézet olvasszuk folyékonyra).

Ha összeállt a tészta, 4 részre vágjuk, és 4 téglalappá nyújtjuk, és tepsi hátán laponként megsütjük.

A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajat, jól kikeverjük.

A süti összeállításakor az alsó lapra lekvárt kenünk, majd a következőre a krém felét, ezután újra lekvár és krém következi, a tetejét pedig étcsokoládéval vonjuk be úgy, hogy egy kevés olajjal felolvasztjuk, és késsel rásimítjuk a tészta tetejére.

Megjegyzés / tipp:

Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább lesz a tészta.
2 komment 100 ember kedveli szelidszeder
2011.12.23 13:16
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
katika_1972 2017.01.30. 17:36 (#2)
Ha ezt valaki 60 perc alatt elkészíti az rodolfó 2.!
csitti01 2012.04.06. 19:26 (#1)
2x van írva a puding. A krémnek gőz felett főzés nélkül nincs állaga, szétfolyik az egész. @
Címkék
vajat összekeverjük, mézet olvasszuk, tejet felmelegítjük, süti összeállításakor, alsó lapra, krém felét, tetejét pedig, kevés olajjal, tészta tetejére, összeállításakor, szódabikarbónát, szódabikarbóna, étcsokoládéval, kristálycukor, felmelegítjük, összekeverjük, felolvasztjuk, hozzákeverjük, baracklekvár, következőre, szeleteljük, étcsokoládé, folyékonyra, porcukorral, hozzáadjuk, hozzáadjuk, kikeverjük, rásimítjuk, hozzáadjuk, pudingport, téglalappá, tésztához, következi, olvasszuk, laponként, liszt, kiskanál szódabikarbóna, porcukor, kristálycukor, csomag vaníliás pudingpor, egész tojás, kanál tejföl, evőkanál folyékony, csomag vaníliás pudingpor, baracklekvár, étcsokoládé, kevés olaj,
Kajszis, mandulás pite !
0 komment 3 ember kedveli
Házi paradicsomlé
0 komment 1 ember kedveli
Profiterol vaníliafagylalttal
0 komment 3 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Zöldséges-sült puliszka.
0 komment 7 ember kedveli
Vaníliás kifli
0 komment 11 ember kedveli
Karácsonyi gesztenye-krémleves-ahogy én készítem-
0 komment 4 ember kedveli
Fagyi szelet
0 komment 9 ember kedveli
Pörkölt - disznóból vagy marhából
0 komment 5 ember kedveli
Tökleves kagylótésztával
0 komment 1 ember kedveli
Amerikai palacsinta
0 komment 8 ember kedveli
Olasz tojás
0 komment 7 ember kedveli
Paprikás hal
0 komment 1 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Túrós bejgli
1 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.