Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mézes zserbó... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 50 dkg liszt
» 2 kiskanál szódabikarbóna
» 10 dkg vaj
» 15 dkg porcukor
» 4 e.k kristálycukor
» 1 csomag vaníliás pudingpor
» 2 egész tojás
» 2 kanál tejföl
» 25 dkg vaj
» 4 evőkanál folyékony méz
» 1 csomag vaníliás pudingpor
» baracklekvár
» 10 dkg étcsokoládé
» kevés olaj
» 5 dl tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A tésztához a vajat összekeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 2 tojást. Ezután hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a tejfölt, végül a mézet (a mézet olvasszuk folyékonyra).

Ha összeállt a tészta, 4 részre vágjuk, és 4 téglalappá nyújtjuk, és tepsi hátán laponként megsütjük.

A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport és a cukrot. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajat, jól kikeverjük.

A süti összeállításakor az alsó lapra lekvárt kenünk, majd a következőre a krém felét, ezután újra lekvár és krém következi, a tetejét pedig étcsokoládéval vonjuk be úgy, hogy egy kevés olajjal felolvasztjuk, és késsel rásimítjuk a tészta tetejére.

Megjegyzés / tipp:

Csak másnap szeleteljük fel. Minél többet áll, annál puhább lesz a tészta.
2 komment 100 ember kedveli szelidszeder
2011.12.23 13:16
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
katika_1972 2017.01.30. 17:36 (#2)
Ha ezt valaki 60 perc alatt elkészíti az rodolfó 2.!
csitti01 2012.04.06. 19:26 (#1)
2x van írva a puding. A krémnek gőz felett főzés nélkül nincs állaga, szétfolyik az egész. @
Címkék
vajat összekeverjük, mézet olvasszuk, tejet felmelegítjük, süti összeállításakor, alsó lapra, krém felét, tetejét pedig, kevés olajjal, tészta tetejére, összeállításakor, szódabikarbónát, szódabikarbóna, étcsokoládéval, kristálycukor, felmelegítjük, összekeverjük, felolvasztjuk, hozzákeverjük, baracklekvár, következőre, szeleteljük, étcsokoládé, folyékonyra, porcukorral, hozzáadjuk, hozzáadjuk, kikeverjük, rásimítjuk, hozzáadjuk, pudingport, téglalappá, tésztához, következi, olvasszuk, laponként, liszt, kiskanál szódabikarbóna, porcukor, kristálycukor, csomag vaníliás pudingpor, egész tojás, kanál tejföl, evőkanál folyékony, csomag vaníliás pudingpor, baracklekvár, étcsokoládé, kevés olaj,
Illatos omlós csirke
2 komment 18 ember kedveli
Túrótorta málnaszörppel
0 komment 2 ember kedveli
Habos almás pite
1 komment 36 ember kedveli
Rántott szelet olasz módra!
0 komment 3 ember kedveli
Lebbencs leves
0 komment 4 ember kedveli
Szalonnás-sajtos csirkemáj
0 komment 26 ember kedveli
Illatos túrós tortaformában
2 komment 3 ember kedveli
Mézes, fűszeres oldalas besamel mártással
0 komment 4 ember kedveli
Epres rebarbara lekvár
0 komment 1 ember kedveli
Szezámmagos gomba
0 komment 1 ember kedveli
Tejbe sült csirke hús
0 komment 22 ember kedveli
Húsos nudli
0 komment 4 ember kedveli
Flódni torta
0 komment 5 ember kedveli
Karajszeletek ananásszal
0 komment 4 ember kedveli
Bulgur gombával és csikemellel...
2 komment 12 ember kedveli
Pikáns csirkesaláta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.