Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bajor sertésragu recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 1 kg sertéscomb vagy lapocka
» 1 kg sárgarépa
» 6 gerezd fokhagyma
» 2 evőkanál libazsír (vagy olívaolaj)
» 1 csapott evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)
» 1 evőkanál mustár
» 1 dl tejföl
» 3 db babérlevél
» 2 kiskanálnyi kakukkfű
» 1 kiskanálnyi borsikafű
» fél kiskanálnyi majoranna
» 3-4 szem őrölt borókabogyó
» só
» bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst megmossuk, hideg vízben kiáztatjuk, lecsepegtetjük és nagyobb darabokra vágjuk (kb 2-3 cm-es kockákra).

Egy széles lábosban felforrósítjuk a libazsírt és átpirítjuk benne a húst, hogy minden oldala kicsit megkérgesedjen.
Sózzuk, borsozzuk és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beleszórjuk a fűszereket, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
A sárgarépát megtisztítjuk és kb 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. (Ha nagyobb darab, akkor nyolcadolhatjuk.)
A húshoz adjuk a répát, vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket , a mustárt és tovább pároljuk lassú tűzön legalább másfél órát.
Időnként megkevergetjük és ha szükséges még utána öntjük egy kis vízzel
A végén a keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanál hideg vízzel , majd a tejföllel és ezzel besűrítjük a ragut.
Megjegyzés / tipp:

Köretnek legjobb hozzá a burgonyakrokett, zsemlegombóc, krumplinudli vagy spagetti.
0 komment 10 ember kedveli xamada
2011.12.29 17:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
húst megmossuk, széles lábosban, sárgarépát megtisztítjuk, vöröshagymát megtisztítjuk, húshoz adjuk, megtisztított fokhagyma, keményítőt elkeverjük, burgonyakrokett, nyolcadolhatjuk, megkérgesedjen, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, megkevergetjük, felnegyedeljük, megtisztítjuk, megtisztított, megtisztítjuk, vöröshagymát, krumplinudli, zsemlegombóc, vöröshagymát, kiskanálnyi, Beleszórjuk, borókabogyó, kiskanálnyi, kiskanálnyi, kiáztatjuk, sárgarépát, gerezdeket, elkeverjük, keményítőt, besűrítjük, átpirítjuk, sertéscomb vagy lapocka, sárgarépa, gerezd fokhagyma, evőkanál mustár, tejföl, babérlevél, kiskanálnyi kakukkfű, kiskanálnyi borsikafű, kiskanálnyi majoranna, szem őrölt borókabogyó, bors,
Túrós kavart
1 komment 11 ember kedveli
Paradicsomos-zöldséges tészta
0 komment 1 ember kedveli
Aszalt paradicsomos sajtos tészta
0 komment 1 ember kedveli
Padlizsán-krém
2 komment 8 ember kedveli
Kálvinista mennyország
2 komment 3 ember kedveli
Csirkemell őzgerincformában sütve
24 komment 476 ember kedveli
Almás amerikai palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Mozzarellával töltött virsli leveles tésztában
0 komment 5 ember kedveli
Mikulás pálca
0 komment 1 ember kedveli
Kelt málé
0 komment 3 ember kedveli
Zöldségleves kapros húsgombóccal
0 komment 4 ember kedveli
Csokoládés habszelet
1 komment 2 ember kedveli
Narancsos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Vagdalt burgonyatésztában !
1 komment 10 ember kedveli
Töltött kelkáposzta
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.