Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst megmossuk, hideg vízben kiáztatjuk, lecsepegtetjük és nagyobb darabokra vágjuk (kb 2-3 cm-es kockákra).
Egy széles lábosban felforrósítjuk a libazsírt és átpirítjuk benne a húst, hogy minden oldala kicsit megkérgesedjen.
Sózzuk, borsozzuk és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beleszórjuk a fűszereket, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
A sárgarépát megtisztítjuk és kb 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. (Ha nagyobb darab, akkor nyolcadolhatjuk.)
A húshoz adjuk a répát, vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket , a mustárt és tovább pároljuk lassú tűzön legalább másfél órát.
Időnként megkevergetjük és ha szükséges még utána öntjük egy kis vízzel
A végén a keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanál hideg vízzel , majd a tejföllel és ezzel besűrítjük a ragut.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Köretnek legjobb hozzá a burgonyakrokett, zsemlegombóc, krumplinudli vagy spagetti.
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
xamada
2011.12.29 17:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst megmossuk, széles lábosban, sárgarépát megtisztítjuk, vöröshagymát megtisztítjuk, húshoz adjuk, megtisztított fokhagyma, keményítőt elkeverjük, burgonyakrokett, nyolcadolhatjuk, megkérgesedjen, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, megkevergetjük, felnegyedeljük, megtisztítjuk, megtisztított, megtisztítjuk, vöröshagymát, krumplinudli, zsemlegombóc, vöröshagymát, kiskanálnyi, Beleszórjuk, borókabogyó, kiskanálnyi, kiskanálnyi, kiáztatjuk, sárgarépát, gerezdeket, elkeverjük, keményítőt, besűrítjük, átpirítjuk, sertéscomb vagy lapocka, sárgarépa, gerezd fokhagyma, evőkanál mustár, tejföl, babérlevél, kiskanálnyi kakukkfű, kiskanálnyi borsikafű, kiskanálnyi majoranna, szem őrölt borókabogyó, bors,
|
|
|
|
|