Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport. Hozzátesszük a vajat/zsírt és elmorzsoljuk, majd a cukorral, a 2 tojássárgával és 1 fehérjével összegyúrjuk. Kinyújtjuk vékonyra a lisztes deszkán.
A másik tojásfehérjét habosra verjük (nem kell keményre). Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk apróra vágott dióval. Kb. 1,5×6 cm-es rudacskákat vágunk a tésztából, ezeket sütőlapra helyezzük (ne túl közel egymáshoz), és 180 °C fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha kihűltek, két pálcikát lekvárral összeragasztunk, két végüket pedig olvasztott csokiba mártjuk.
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
redrozsa
2012.08.31 09:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet átszitáljuk, lisztes deszkán, másik tojásfehérjét, összeragasztunk, hozzákeverjük, tojássárgával, tojásfehérjét, elmorzsoljuk, Hozzátesszük, összegyúrjuk, átszitáljuk, rudacskákat, megkenéshez, fehérjével, megszórjuk, olvasztott, Kinyújtjuk, csokoládé, egymáshoz, helyezzük, tésztából, rudacskák, lekvárral, sütőlapra, Megkenjük, sütőport, vaníliás, pálcikát, cukorral, liszt, csomag sütőpor, cukor, csomag vaníliás cukor, zsír vagy, tojás, lekvár megkenéshez, csokoládé,
|
|
|
|
|