Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a hozzávalókat kikavarjuk a tepsibe alufóliát rakunk megvajazzuk és beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben sütjük, sülés közben fogpiszkálóval ellenőrizzük ha nem ragad rá a tészta akkor kész. Ha megsült az alufólia könnyen lehúzható az aljáról.
A lapok / alja,teteje/ hozzávalóit összegyúrjuk és a megvajazott tepsi tetején sütjük félkeményre ez könnyen leborítható a tepsiről ha kész.
Krém: a tojásokat a vaniliáscukrot a porcukrot és a rámát jól kikeverjük.
a vanilia pudingot a 7dl tejjel megfőzzük, majd jól lehűtjük és a már kikevert krémhez öntjük jól összekeverjük. Az alsó lapot megkenjük rárakjuk a mákos tésztát aztis megkenjük a krémmel majd rárakjuk a második lapot és azt is szintén megkenjük.
Tetejére egész dióbelet szórunk, majd egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a lapok megpuhuljanak. Tálalás elött felvágjuk téglalap alakúra kicsit széjjelebb rakjuk hogy ne ragadjon össze és karamellizált cukorral pikánsan meglocsoljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom sütemény karácsonyra valamint húsvétra is nagyon ajánlom mivel az ünnepek jellegzetes két íze a dió és a mák is megtalálható benne. Mindamellett mutatós finomság.
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
batuka77
2012.01.25 16:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzávalókat kikavarjuk, tepsibe alufóliát, tészta akkor, alufólia könnyen, megvajazott tepsi, vanilia pudingot, alsó lapot, mákos tésztát, krémmel majd, második lapot, hűtőszekrénybe rakjuk, lapok megpuhuljanak, ünnepek jellegzetes, hűtőszekrénybe, szódabikarbóna, fogpiszkálóval, vaniliáscukrot, karamellizált, Előmelegített, megpuhuljanak, kristálycukor, karamellizált, összekeverjük, vaniliáscukor, tojássárgája, meglocsoljuk, hozzávalókat, megtalálható, Mindamellett, összegyúrjuk, ellenőrizzük, megvajazott, hozzávalóit, jellegzetes, megvajazzuk, karácsonyra, beletöltjük, leborítható, félkeményre, tészta egész tojás, 35dkg kristálycukor, evőkanál, 25dkg liszt, kávéskanál sütőpor, 20dkg kell ledarálni, 10dkg porcukor, 5dkg rama, evőkanál, tojás, kávéskanál szódabikarbóna, krém tojássárgája, 1csomag vaniliáscukor, 15dkg porcukor, kockaráma, csomag vanilia puding, egész, karamellizált cukor,
|
|
|
|
|