Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Disznóhús lerben recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» disznócomb(min.1 kg)
» babérlevél
» fokhagyma
» só
» bors
» hagyma
» kevés olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A disznócombot egy nappal előtte bepácoljuk:
jól megsúroljuk olajjal, sóval mindegyik felét, majd megszórjuk borssal
egy alumínium fóliára teszünk 3-4 babárlevelet, egy fél gerezd fokhagymát, apróra vágva, valamint egy fél hagymát karikára vágva, rátesszük a húst.
A tetejére ugyanazt tesszük, amit az aljára (3-4 babárlevelet, egy fél gerezd fokhagymát, apróra vágva, valamint egy fél hagymát karikára vágva)
A fóliába jól becsombolygatjuk (még egy rend fóliát rakunk rá), majd hűtőbe tesszük másnapig, de legalább 2-3 órára.
Másnap lerbe tesszük bő 3-4 órára 18o fokon. Közben a következőket végezzük: 1,5 óra után 3 lyukat készítünk rá és kevés vizet adunk hozzá (félpohárnyit)
a vége felé kibontjuk a fóliát és megfordítjuk benne, betesszük ismét a lerbe
aztán ismét megfordítjuk, enyhén a pirosra süljön mindkét fele
ha az az érzésünk, hogy száraz, a saját levével lehet locsolni.
Kivéve a lerből 1 cm-es szeletekre vágjuk.
köretként készíthetünk reszelt krumplit, pityókapirét, savanyúságnak, pedig cikakáposztát (hordós, savanyú káposzta) szolgálhatunk fel. Ezeken kívül mehet a dinsztelt káposzta vagy krumplisaláta is.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat!
0 komment 3 ember kedveli bodoban
2016.10.18 14:44
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nappal előtte, alumínium fóliára, tetejére ugyanazt, rend fóliát, következőket végezzük, vége felé, pirosra süljön, saját levével, dinsztelt káposzta, becsombolygatjuk, szolgálhatunk, krumplisaláta, savanyúságnak, cikakáposztát, babárlevelet, készíthetünk, disznócombot, megfordítjuk, következőket, megfordítjuk, babárlevelet, félpohárnyit, pityókapirét, megsúroljuk, szeletekre, fokhagymát, fokhagymát, megszórjuk, disznócomb, babérlevél, bepácoljuk, kibontjuk, rátesszük, fokhagyma, készítünk, disznócomb, babérlevél, fokhagyma, bors, hagyma, kevés olaj,
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Kakaós-mandulás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Halászlé kiadósan, finoman
0 komment 1 ember kedveli
Bögrés diós
1 komment 21 ember kedveli
Újévi lencsefőzelék...
0 komment 25 ember kedveli
Párizsi saláta
0 komment 14 ember kedveli
Finom sajttekercs
0 komment 12 ember kedveli
Tejszínes-gombás penne
0 komment 6 ember kedveli
Citromos gyömbéres piskóta gyűrü
0 komment 2 ember kedveli
Szőlőtorta tejszínnel
0 komment 1 ember kedveli
Almás krémes
2 komment 45 ember kedveli
Vaníliás kifli
0 komment 11 ember kedveli
Kuszkusszal töltött padlizsán.
0 komment 1 ember kedveli
Bolgár muszaka !
0 komment 8 ember kedveli
Gombás tészta
0 komment 1 ember kedveli
Kakaóscsiga
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.