Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tormát megreszeljük, és citromlével elkeverjük. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk benne a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és a tejet. Állandóan kevergetve felforraljuk, és belekeverjük a reszelt tormát. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd levesszük a tűzről, és melegen tartjuk. Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a zsírjában megpirítjuk a pirítóskockákat is. A tejszínt belekeverjük a levesbe, és felforraljuk, de nem főzzük tovább.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A szalonna- és kenyérkockákat a leves tetejére szórjuk, és zsázsalevéllel díszítjük.
|
|
|
|
1 komment
|
3 ember kedveli
|
mank87
2012.01.04 19:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
praczeva |
2012.01.05. 08:28 (#1) |
|
 |
Köszönöm a receptet felkeltette az érdeklődésem. A nem régen kapott tormából ki is próbálom. |
| |
|
|
|
tormát megreszeljük, fazékban felolvasztjuk, reszelt tormát, apró kockákra, zsírjában megpirítjuk, tejszínt belekeverjük, leves tetejére, pirítóskockákat, kenyérkockákat, zsázsalevéllel, felolvasztjuk, leveskockából, megreszeljük, belekeverjük, felforraljuk, belekeverjük, felforraljuk, zsázsalevél, citromlével, megpirítjuk, megpirítjuk, hozzáöntjük, Tormaleves, elkeverjük, kevergetve, zsírjában, ízesítjük, levesszük, Állandóan, díszítjük, húslevest, húsleves, szalonna, szál torma friss, liszt, húsleves leveskockából, citrom leve, füstölt szalonna, tejszín, cukor, őrölt fehér bors, szelet pirítós, zsázsalevél,
|
|
|
|
|