Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sárgarépát megtisztítom, és kockára vágom. Az újhagymát felkarikázom. A karalábét meghámozom, és felkockázom a paprikával együtt. Kevés olajon a répát és az újhagymát megpárolom. Ha kijön a répa színe, felöntöm vízzel. Beleteszem a karalábét és a zöldpaprikát. Ízesítem sóval, pár szem egész borssal, egy gerezd fokhagymával és a vegetával. Kiforralom, és addig elkészítem a gombócot. Gombóchoz: A petrezselyemzöldet apróra vágom. A tojást elkeverem a petrezselyemzölddel, a kanál zsírral, kevés sóval. Annyi búzadarát adok hozzá, amennyit felvesz. Szükség esetén vízzel hígítom. Összekeverem, és kicsit állni hagyom, hogy a dara hadd szívja meg magát. Két kanál segítségével gombócokat formázok, és a levesbe szaggatom. Felforralom, és addig főzöm, míg a gombóc megpuhul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
1 komment
|
0 ember kedveli
|
dori37
2013.12.16 18:32
|
|
|
|
gyurijozsi |
2014.07.31. 23:55 (#1) |
|
 |
Gyerekek, nekem bejött. szuper!
|
| |
|
|
|
sárgarépát megtisztítom, újhagymát felkarikázom, karalábét meghámozom, paprikával együtt, újhagymát megpárolom, répa színe, gerezd fokhagymával, tojást elkeverem, kanál zsírral, dara hadd, levesbe szaggatom, gombóc megpuhul, petrezselyemzöld, felkarikázom, megtisztítom, segítségével, zöldségleves, zöldpaprikát, fokhagymával, Összekeverem, zöldpaprika, Felforralom, ételízesítő, felkockázom, gombócokat, Kiforralom, paprikával, elkészítem, Beleteszem, megpárolom, sárgarépát, meghámozom, elkeverem, fokhagyma, karalábét, újhagymát, Gombóchoz, vegetával, tojás, gerezd fokhagyma, egész bors, szál újhagyma, sárgarépa, zsír, csokor petrezselyemzöld, zöldpaprika, ételízesítő, karalábé,
|
|
|
|
|