Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percig hűtőben pihentetjük.
A pihentetés után a tésztát vajazott, fodros szélű piteformába nyújtjuk, vagy vizes kézzel belenyomogatjuk, tapasztjuk.
A meggyet a tésztára szórjuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A töltelék többi hozzávalóit egy tálba tesszük és egyneművé kavarjuk. Óvatosan belekeverjük, forgatjuk a felvert fehérjehabot.
A krémet a meggyre öntjük.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. (150-160 fokon hőlégkeveréssel, anélkül 170-180 fokon süssük.)
Kihűlve szeljük, tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
kukoricalisztnek jellegzetes íze van, de finom a meggyel. A kukoricás lepényliszthez nem volt elég a 7,5 dkg vaj, de pótoltam még egy teáskanálnyival, így szépen összeállt a tészta.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.02 12:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tészta hozzávalóit, pihentetés után, tésztát vajazott, tésztára szórjuk, tojásfehérjéből kemény, töltelék többi, tálba tesszük, felvert fehérjehabot, meggyre öntjük, kukoricás lepényliszthez, kukoricalisztnek, tojásfehérjéből, belenyomogatjuk, hőlégkeveréssel, teáskanálnyival, lepényliszthez, Előmelegített, összegyúrjuk, fehérjehabot, belekeverjük, gluténmentes, hozzávalóit, pihentetjük, jellegzetes, hozzávalóit, meggybefőtt, piteformába, meggytorta, pihentetés, tapasztjuk, csomagolva, folpackba, keményítő, forgatjuk, összeállt, keményítő, liszt nálam gluténmentes, keményítő, cukor, tojás, magozott meggybefőtt, keményítő, tojás, cukor, tejföl, befőttlé, fahéj,
|
|
|
|
|