Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és megpároljuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
A lisztet, a sütőport a vajjal vagy margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, sót, vaníliás cukrot, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és tejfölt. Közepesen kemény tésztává gyúrjuk.
Két cipót készítünk, az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, és a tepsibe tesszük. Ráhelyezzük az almát. Kinyújtjuk a másik cipót, és a tetejére tesszük.
Közepes lángon aranysárgára sütjük.
A 3 tojásfehérjét a 18 dkg cukorral gőz felett felverjük, és ahogyan elkészült, rögtön a tésztára kenjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A hab ünnepivé teszi az egyszerű almás pitét.
|
|
|
|
1 komment
|
36 ember kedveli
|
kormilla
2012.03.09 10:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
ildikopopescu |
2012.03.09. 11:08 (#1) |
|
 |
Hmmmm,nagyon finom,koszi a receptet |
| |
|
|
|
almát meghámozzuk, vajjal vagy, tojások sárgáját, egyiket tepsi, tepsibe tesszük, másik cipót, tetejére tesszük, tésztára kenjük, egyszerű almás, tojásfehérjét, elmorzsoljuk, aranysárgára, margarinnal, lereszeljük, Ráhelyezzük, meghámozzuk, megpároljuk, Hozzáadjuk, Kinyújtjuk, elkeverjük, hozzáadjuk, felverjük, készítünk, Közepesen, porcukrot, elkészült, ízesítjük, sárgáját, cukorral, tetejére, porcukor, egyszerű, fahéjjal, cukorral, ünnepivé, liszt, vagy margarin, porcukor, sütőpor, tojás, kevés tejföl, csipet, vaníliás cukor, alma, csipet fahéj, almához ízlés szerint cukor, habhoz cukor,
|
|
|
|
|