Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A felaprított hagymát kevés olajon megpirítom,pirospaprikát teszek hozzá s elkeverem, majd egy kevés vízzel hígítom.
Hozzárakom a kockákra felvágott húst és elkezdem főzni.
Amikor puhulni kezd, akkor a kockázott zöldséget,az előre beáztatott szilvát , babért és a fűszereket is beleteszem. Felengedem vízzel és tovább főzöm.
Kevés lisztből és 1 ek. zsiradékból rántást csinálok,pirospaprikázom,m ajd berántom vele a levesemet.
Míg a leves fő addig elkészítem a betétet./ gyűszűtészta /
10 dkg lisztet, 1 tojást ,kevés sót,szódabikarbónát alaposan kidolgozom.Vágódeszkán kinyújtom 2-3 mm vastagra.Gyűszűvel kiszaggatom és forró olajban kisütöm .
Végül az 1 db tojást alaposan felkeverem, s belecsurgatom a levesbe.
Tálaláskor aprított petrezselymet szórok a tetejére.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ízletes leves, a gyűszűtészta pedig kívül ropogós belül meg lágyabb.
Jó étvágyat kívánok hozzá !
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
ibolya58
2012.03.23 16:05
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
     
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felaprított hagymát, kevés vízzel, kockákra felvágott, kockázott zöldséget, előre beáztatott, gyűszűtészta pedig, pirospaprikázom, szódabikarbónát, szódabikarbóna, pirospaprikát, belecsurgatom, petrezselymet, gyűszűtészta, gyűszűtészta, pirospaprika, petrezselyem, felaprított, zsiradékból, Vágódeszkán, kiszaggatom, beáztatott, megpirítom, Tálaláskor, Hozzárakom, felkeverem, fűszereket, kidolgozom, sertéscomb, elkészítem, Poékaleves, babérlevél, beleteszem, sertéscomb, kisebb karalábé, hagyma, sárgarépa, gyökér, szem aszalt szilva, babérlevél, pirospaprika, olaj, liszt, tojás, sóbors, szódabikarbóna, petrezselyem, tejföl,
|
|
|
|
|