Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Személyenként két nagyobb nem szétfővő krumplit héjában megfőzünk, még forrón megpucoljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Mindegyik burgonya talpából levágunk egy vékony szeletet, hogy ne billegjenek, majd kiskanállal vagy késsel üreget faragunk beléjük. A (maradék) hurkát/kolbászt a bőréből kikaparjuk, és összedolgozzuk a kikapart krumplival, sóval, mustárral, borssal, esetleg egy kevés tejföllel, szerecsendióval.
Ezt a keveréket szépen púposan beletöltögetjük a megsózott krumplik belsejébe, amiket kiolajozott tűzálló tálba rendezünk. Ha marad töltelékünk, azt pakoljuk a krumplik köré. Kevés zsírt morzsolunk a tetejükre, esetleg egy kis reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával is megszórhatjuk, és forró sütőben pirosra sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Savanyú káposztával nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
taszat
2017.12.31 15:56
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kicsit hűlni, vékony szeletet, bőréből kikaparjuk, kikapart krumplival, kevés tejföllel, keveréket szépen, megsózott krumplik, krumplik köré, szerecsendióval, zsemlemorzsával, beletöltögetjük, összedolgozzuk, Személyenként, megszórhatjuk, Személyenként, zsemlemorzsa, kiskanállal, megpucoljuk, billegjenek, káposztával, töltelékünk, kiolajozott, feltétlenül, morzsolunk, krumplival, kikaparjuk, megsózott, keveréket, tetejükre, belsejébe, Mindegyik, rendezünk, tejföllel, megfőzünk, Hurka tetszés szerint, mustár, bors, tejföl,
|
|
|
|
|