Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A szalonnát csíkokra felvágom , s egy serpenyőben kisütöm , majd kiveszem egy tányérra.
A marhahúst kb : 4-5 cm- s darabokra vágva a szalonna zsírjában minden oldalról megpiritom , ezt is kiveszem a tányérra.
A hagymát és a sárgarépát nagyobb szeletekre darabolom fel és a zsírban megpiritom , kb : 4-5 perc alatt.
Ezt már nem veszem ki, hanem a többi elősütött szalonnát, húst belerakom , elkeverem jól.
Most adom hozzá a sót, borst, s a fűszereket is.
Hozzá öntöm a vörösbort, levest, paradicsompürét, elkeverem ,s lefedem a lábast és lassú tűzön készre főzöm .
Ez legalább 3 óra.
Mielőtt majdnem kész , akkor teszem bele a felszeletelt gombát is.
A tálaláskor petrezselymes burgonyát kínálok mellé .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Egy kicsit sokáig kell főzni, de megéri, nagyon finom lesz az eredmény.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.12.31 23:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
szalonnát csíkokra, serpenyőben kisütöm, szalonna zsírjában, sárgarépát nagyobb, zsírban megpiritom, többi elősütött, felszeletelt gombát, tálaláskor petrezselymes, kicsit sokáig, paradicsompürét, paradicsompüré, petrezselymes, marhahúsleves, felszeletelt, zöldségekkel, serpenyőben, megpiritom, szeletekre, sárgarépát, babérlevél, megpiritom, fűszereket, tálaláskor, zsírjában, szalonnát, darabokra, elkeverem, szalonnát, belerakom, elkeverem, elősütött, vörösbort, burgonyát, Marharagu, darabolom, marhahús, gomba, szalonna, vörösbor, marhahúsleves, hagyma, nagyobb sárgarépa, paradicsompüré, olaj, liszt, gerezd fokhagyma, babérlevél, kakukkfű, bors ízlés szerint,
|
|
|
|
|