Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Egy gerezd fokhagymát, a kapribogyóval és a kiáztatott szardellával mozsárban összepürésítjük.
A mangoldlevelet nagyobb fajta tálban langyos vízbe áztatjuk, minden szennyeződést kimosunk belőle. Éles késsel levágjuk a leveleket a szárról. Ha a levél idősebb, kivágjuk belőle a vastag ereket is. Ha a szár 2 cm-nél szélesebb, hosszában kettévágjuk, ha ,,szálas", vékonyan meghámozzuk. A szár alsó száraz részét levágjuk.
A mangoldszárat 1 cm vastag, ferde csíkra vágjuk. Lábosban összekeverjük az alaplevet, a vermutot, a kakukkfüvet, 2 gerezdnyi fokhagymát, az olívaolajat. Felforraljuk, hozzáadjuk a felvágott szárat, 4-5 percig pároljuk, kis lángon.
Közben a zöld levélrészeket feltekerjük, és egy cm-es csíkra vágjuk. A már majdnem puha szárat leszűrjük, majd vissza tesszük a serpenyőbe. A lángot nagyobbra állítjuk, csurranásnyi olajat öntünk hozzá, és hozzáadjuk a leveleket. Nem túl puhára pároljuk.
A szardellapürét hígítjuk kevés főzőlével, úgy, hogy lágyabb legyen, de még markáns maradjon.
A mangoldot, ha szükséges leszűrjük, serpenyőben összekeverjük-összerázzuk a mozsárban készült mártással. Azonnal tálaljuk. Kockára vágott sült piros paprikával hintjük meg, pár csepp citrommal élénkítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Az ánizspálinka helyettesíthető vermuttal, ez esetben megduplázzuk a pálinka mennyiségét.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.10 22:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gerezd fokhagymát, kiáztatott szardellával, mangoldlevelet nagyobb, levél idősebb, vastag ereket, szár alsó, felvágott szárat, zöld levélrészeket, cm-es csíkra, lángot nagyobbra, szardellapürét hígítjuk, mozsárban készült, ánizspálinka helyettesíthető, pálinka mennyiségét, összepürésítjük, helyettesíthető, szardellapürét, mangoldlevelet, szardellafilé, kapribogyóval, mangoldszárat, összekeverjük, levélrészeket, édesköménymag, szennyeződést, összekeverjük, zöldségalaplé, Felforraljuk, szardellával, csurranásnyi, ánizspálinka, megduplázzuk, kettévágjuk, mennyiségét, meghámozzuk, olívaolajat, feltekerjük, összerázzuk, serpenyőben, kakukkfüvet, zöldségalaplé, ricard vagy vermut, szál kakukkfű, csipet édesköménymag, olívaolaj, gerezd fokhagyma szeletelve, kapribogyó kiáztatva,
|
|
|
|
|