Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mangold provence-i módra. recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg mangold (lehetőleghúsosszárú)
» 300 ml zöldségalaplé
» 2 ek ricard vagy vermut
» 1 szál kakukkfű
» 2 csipet édesköménymag
» 4 ek olívaolaj
» 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
» 3 szardellafilé, tejben kiáztatva
» 1 ek kapribogyó, kiáztatva
» piros húsú paprika, sütve, hámozva, apró kockára vágva
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy gerezd fokhagymát, a kapribogyóval és a kiáztatott szardellával mozsárban összepürésítjük.
A mangoldlevelet nagyobb fajta tálban langyos vízbe áztatjuk, minden szennyeződést kimosunk belőle. Éles késsel levágjuk a leveleket a szárról. Ha a levél idősebb, kivágjuk belőle a vastag ereket is. Ha a szár 2 cm-nél szélesebb, hosszában kettévágjuk, ha ,,szálas", vékonyan meghámozzuk. A szár alsó száraz részét levágjuk.
A mangoldszárat 1 cm vastag, ferde csíkra vágjuk. Lábosban összekeverjük az alaplevet, a vermutot, a kakukkfüvet, 2 gerezdnyi fokhagymát, az olívaolajat. Felforraljuk, hozzáadjuk a felvágott szárat, 4-5 percig pároljuk, kis lángon.
Közben a zöld levélrészeket feltekerjük, és egy cm-es csíkra vágjuk. A már majdnem puha szárat leszűrjük, majd vissza tesszük a serpenyőbe. A lángot nagyobbra állítjuk, csurranásnyi olajat öntünk hozzá, és hozzáadjuk a leveleket. Nem túl puhára pároljuk.
A szardellapürét hígítjuk kevés főzőlével, úgy, hogy lágyabb legyen, de még markáns maradjon.
A mangoldot, ha szükséges leszűrjük, serpenyőben összekeverjük-összerázzuk a mozsárban készült mártással. Azonnal tálaljuk. Kockára vágott sült piros paprikával hintjük meg, pár csepp citrommal élénkítjük.
Megjegyzés / tipp:

Az ánizspálinka helyettesíthető vermuttal, ez esetben megduplázzuk a pálinka mennyiségét.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.10 22:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gerezd fokhagymát, kiáztatott szardellával, mangoldlevelet nagyobb, levél idősebb, vastag ereket, szár alsó, felvágott szárat, zöld levélrészeket, cm-es csíkra, lángot nagyobbra, szardellapürét hígítjuk, mozsárban készült, ánizspálinka helyettesíthető, pálinka mennyiségét, összepürésítjük, helyettesíthető, szardellapürét, mangoldlevelet, szardellafilé, kapribogyóval, mangoldszárat, összekeverjük, levélrészeket, édesköménymag, szennyeződést, összekeverjük, zöldségalaplé, Felforraljuk, szardellával, csurranásnyi, ánizspálinka, megduplázzuk, kettévágjuk, mennyiségét, meghámozzuk, olívaolajat, feltekerjük, összerázzuk, serpenyőben, kakukkfüvet, zöldségalaplé, ricard vagy vermut, szál kakukkfű, csipet édesköménymag, olívaolaj, gerezd fokhagyma szeletelve, kapribogyó kiáztatva,
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
muffin
0 komment 2 ember kedveli
Poharas túrókrém
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás rakott cukkini
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszgolyó rummal
0 komment 1 ember kedveli
Leveles meggyes
1 komment 9 ember kedveli
Meggyes-rumos isler
0 komment 7 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 3 ember kedveli
Mogyorós csók
0 komment 14 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Borsóleves vajas galuskával.
0 komment 5 ember kedveli
Sonkás-zöldséges tészta
1 komment 2 ember kedveli
Obatzer (bajor sajtkrém)
0 komment 2 ember kedveli
Citromos grízhab karamellel
0 komment 4 ember kedveli
Finom kalács
0 komment 14 ember kedveli
Tormaleves
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.