Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mangold provence-i módra. recept Kedvelt receptek
Fogás: köret, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1 kg mangold (lehetőleghúsosszárú)
» 300 ml zöldségalaplé
» 2 ek ricard vagy vermut
» 1 szál kakukkfű
» 2 csipet édesköménymag
» 4 ek olívaolaj
» 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
» 3 szardellafilé, tejben kiáztatva
» 1 ek kapribogyó, kiáztatva
» piros húsú paprika, sütve, hámozva, apró kockára vágva
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Egy gerezd fokhagymát, a kapribogyóval és a kiáztatott szardellával mozsárban összepürésítjük.
A mangoldlevelet nagyobb fajta tálban langyos vízbe áztatjuk, minden szennyeződést kimosunk belőle. Éles késsel levágjuk a leveleket a szárról. Ha a levél idősebb, kivágjuk belőle a vastag ereket is. Ha a szár 2 cm-nél szélesebb, hosszában kettévágjuk, ha ,,szálas", vékonyan meghámozzuk. A szár alsó száraz részét levágjuk.
A mangoldszárat 1 cm vastag, ferde csíkra vágjuk. Lábosban összekeverjük az alaplevet, a vermutot, a kakukkfüvet, 2 gerezdnyi fokhagymát, az olívaolajat. Felforraljuk, hozzáadjuk a felvágott szárat, 4-5 percig pároljuk, kis lángon.
Közben a zöld levélrészeket feltekerjük, és egy cm-es csíkra vágjuk. A már majdnem puha szárat leszűrjük, majd vissza tesszük a serpenyőbe. A lángot nagyobbra állítjuk, csurranásnyi olajat öntünk hozzá, és hozzáadjuk a leveleket. Nem túl puhára pároljuk.
A szardellapürét hígítjuk kevés főzőlével, úgy, hogy lágyabb legyen, de még markáns maradjon.
A mangoldot, ha szükséges leszűrjük, serpenyőben összekeverjük-összerázzuk a mozsárban készült mártással. Azonnal tálaljuk. Kockára vágott sült piros paprikával hintjük meg, pár csepp citrommal élénkítjük.
Megjegyzés / tipp:

Az ánizspálinka helyettesíthető vermuttal, ez esetben megduplázzuk a pálinka mennyiségét.
0 komment 2 ember kedveli archangels-jophiel
2012.05.10 22:47
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
gerezd fokhagymát, kiáztatott szardellával, mangoldlevelet nagyobb, levél idősebb, vastag ereket, szár alsó, felvágott szárat, zöld levélrészeket, cm-es csíkra, lángot nagyobbra, szardellapürét hígítjuk, mozsárban készült, ánizspálinka helyettesíthető, pálinka mennyiségét, összepürésítjük, helyettesíthető, szardellapürét, mangoldlevelet, szardellafilé, kapribogyóval, mangoldszárat, összekeverjük, levélrészeket, édesköménymag, szennyeződést, összekeverjük, zöldségalaplé, Felforraljuk, szardellával, csurranásnyi, ánizspálinka, megduplázzuk, kettévágjuk, mennyiségét, meghámozzuk, olívaolajat, feltekerjük, összerázzuk, serpenyőben, kakukkfüvet, zöldségalaplé, ricard vagy vermut, szál kakukkfű, csipet édesköménymag, olívaolaj, gerezd fokhagyma szeletelve, kapribogyó kiáztatva,
Töltött paradicsom
0 komment 1 ember kedveli
Citromos-ricottás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Póréval töltött karaj baconbe tekerve
0 komment 8 ember kedveli
Őszibarack krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Ördögpirula
0 komment 3 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Freddo (Jeges kávé)
0 komment 1 ember kedveli
Húsos töltött paradicsom
0 komment 5 ember kedveli
Spárgás pulykamell
0 komment 1 ember kedveli
Pörkölt - disznóból vagy marhából
0 komment 5 ember kedveli
Tradicionális német szilvás lepény
0 komment 2 ember kedveli
Rizses csokigolyó
0 komment 5 ember kedveli
Fokhagymakrémleves sajttal és pirítós kockákkal
0 komment 5 ember kedveli
Epres haboskocka
0 komment 3 ember kedveli
Kávés rolád piskótából
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.